19:36 26.10.2019

У Мадриді відбувся мітинг ультраправих проти автономії Каталонії

1 хв читати
У Мадриді відбувся мітинг ультраправих проти автономії Каталонії

Ультраправа іспанська партія Vox в суботу в центрі Мадрида провела мітинг із закликом призупинити автономію Каталонії, повідомляє газета "Мундо".

На акцію на площі Колумба прийшло близько 20 тис. людей, учасники мітингу розгорнули прапор Іспанії розміром 1 тис. м2, йдеться в повідомленні.

Учасники мітингу закликали відправити до в'язниці екс-лідера Каталонії Карлеса Пучдемона. Раніше в жовтні Верховний суд Іспанії засудив до тюремних термінів кількох лідерів сепаратистського руху, пов'язаних з референдумом в Каталонії в 2017 році, проте Пучдемон в Іспанію не повернувся і засуджений не був.

Лідер Vox Сантьяго Абаскаль на мітингу заявив, що лише його партія здатна вирішити проблему Каталонії.

"Нікчемності "Народної партії", опортунізму партії "Громадяни", віроломству Соціалістичної робочої партії і злочинному сепаратизму протистоїть тільки Vox", - цитує Абаскаля газета "Паїс".

Vox займає жорстку позицію щодо Каталонії і "вимагає заборони всіх партій, які виступають за незалежність цього регіону". На тлі каталонської кризи Vox в квітні стала першою ультраправої партією, що отримала місця в парламенті Іспанії з 1975 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА