19:48 26.10.2019

Папа римський вибачився за прихожан, які викинули язичницькі статуї в Тибр

2 хв читати
Папа римський вибачився за прихожан, які викинули язичницькі статуї в Тибр

Поліція знайшла дерев'яні статуї язичницької богині Пачамама, викинуті в Тибр прихожанином католицької церкви, в якій вони зберігалися, а папа Франциск приніс вибачення за його дії.

Виступаючи в залі Синоду, понтифік вибачився "перед усіма, хто відчув себе ображеним діями двох католиків (другий знімав відеоролик - ІФ), які забрали статуї з церкви Санта Марія ін Траспонтіна і викинули їх в Тибр", повідомляє портал Stilum Curiae.

Папа також повідомив, що після того, як статуї виявила поліція, їх можуть перенести в базиліку Святого Петра, де вони будуть перебувати під час недільної меси 27 жовтня, якою Синод римсько-католицької церкви завершить роботу.

Таким чином, на думку релігійних аналітиків, папа показує, що не бачить у цих статуях нічого поганого і блюзнірського.

Раніше в мережі з'явився відеоролик про те, як невідомий чоловік виносить дерев'яні статуї вагітної жінки з церкви Санта Марія ін Траспонтіна в Римі і викидає їх в річку.

Статуї були подаровані прихожанкою Франциску під час церемонії висадки дерев напередодні Синоду римсько-католицької церкви, присвяченого проблемам Амазонского регіону. На думку жінки, це були статуї Діви Марії, однак фотоагентство, пізніше розмістило знімки подарунка в інтернеті, позначивши їх як зображення богині Пачамама - південноамериканського язичницького ідола.

Синод з проблем Амазонії, який проходив цими днями, вже встиг викликати глибоку заклопотаність католиків-традиціоналістів: одне з питань, які обговорюються на ньому, - можливість висвячення одружених чоловіків, що стало б відступом від багатовікової практики католицької церкви.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА