21:02 26.10.2019

У Шотландії студентів попереджатимуть про жорстокості в казках

2 хв читати
У Шотландії студентів попереджатимуть про жорстокості в казках

Студентів Університету Глазго попереджатимуть про можливо інший зміст класичних казок, повідомляє The Daily Mail. Викладачі визнають, що тепер мають інформувати про те, що, наприклад, у збірниках братів Грімм можуть міститися сцени жорстокості.

Німецькі фольклористи збирали і літературно обробляли народні казки, які потім видавалися. Зокрема, завдяки їм стали популярні "Білосніжка", "Гензель і Гретель", "Спляча красуня" та інші.

Як зазначає DM, таке рішення університету в рамках курсу сучасних мов і культури відповідає новому тренду попереджати студентів про інформацію, яка може викликати негативні емоції.

Видання наводить слова викладача, який повідомив, що перед початком лекцій про братів Грімм повідомляє, що в матеріалі можуть міститися сцени насильства над дітьми, інцесту і сцени жорстокості.

Схожі попередження отримують і студенти, які вивчають культуру Стародавньої Греції та Стародавнього Риму. Їх інформують, що культура і історія, яка вивчається, сильно відрізняється від звичної їм культури і викладачі не закликають вести себе так само, як себе ведуть люди в підручниках. Слухачів цих курсів чекають сцени згвалтувань, крайнього вираження жінконенависництва, расизм і сцени самогубств.

Студентам курсу теології в Університеті Глазго слід бути готовими до того, що вони вивчатимуть тортури і насильство з особливою жорстокістю.

Daily Mail нагадує, що в 2017 році цей навчальний заклад попереджав студентів, що їх можуть засмутити зображення розп'ятого Христа. Імовірно, тоді особлива пам'ятка була випущена в зв'язку з показом в університеті фільму Мела Гібсона "Пристрасті Христові".

Видання наводить слова викладача соціології з університету Абертей, доктора Стюарта Вейтона, який констатував, що такими попередженнями професори роблять дорослих інфантильними. Він зазначає, що приклад казок особливо показовий, враховуючи, що раніше їх могли читати діти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА