11:56 27.10.2019

НАБУ подало новий позов проти Гладковського, повідомив його адвокат

3 хв читати
НАБУ подало новий позов проти Гладковського, повідомив його адвокат

 Національне антикорупційне бюро України звернулося в суд з черговою вимогою притягти президента корпорації "Богдан", екс-заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олега Гладковського до відповідальності за неявку за викликом детективів НАБУ, заявляє адвокат Гладковського Руслан Волинець.

Як повідомляється на сайті корпорації "Богдан", Волинець називає нову справу проти свого підзахисного безпідставною і розцінює її як чергове свідчення політично вмотивованого переслідування. "Звинувачення проти Гладковського надумані, оскільки детективи НАБУ були попереджені у встановлені законом порядки та терміни про причини неможливості прибуття у визначені ними день і час", - зазначив він.

Адвокат нагадав, що липнева поїздка Гладковського за кордон була запланована ще в травні, а не за день до допиту, про що свідчить купівля квитків на літак.

За словами Волинця, судове засідання відбудеться у понеділок 28 жовтня о 9:30 у Вищому антикорупційному суді України.

Корпорація "Богдан" також повідомляє, що повідомила послів країн "Великої сімки" про продовження політично мотивованих дій і необґрунтованих звинувачень на адресу Гладковського і підприємств, що входять до складу корпорації.

Як повідомлялося, 17 жовтня Гладковського затримали в аеропорту "Бориспіль" детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ).

18 жовтня Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомила, що Гладковському повідомлено про підозру в зловживанні службовим становищем та декларуванні недостовірних відомостей. Детективи НАБУ повідомили його про підозру за ч. 2 ст. 364 та ст. 366 - 1 Кримінального кодексу України.

Встановлено, що Гладковський використовував надану йому владу та службове становище всупереч інтересам служби для отримання неправомірної вигоди ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс", в якій він є кінцевим власником. Він забезпечив включення до державного оборонного замовлення та подальшу закупівлю за рахунок державного бюджету вантажних автомобілів підвищеної прохідності МАЗ 6317 (Богдан 6317) за завищеними цінами у дочірнього підприємства "Автоскладальний завод №2", який входить до складу ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс". В результаті державі було завдано збитків у сумі понад 10,62 млн грн.

Крім того, встановлено, що колишній чиновник не задекларував доходи дружини, отримані нею від здачі в оренду елітної нерухомості у центрі столиці, - $54 тис. (за 2016 рік), $63 тис. (за 2017 рік) і $47,5 тис. (за 2018 рік).

Пізніше адвокат Гладковського повідомив, що подав до суду через незаконне затримання його підзахисного детективами НАБУ. Про це йдеться в скарзі, поданій адвокатом затриманого до Шевченківського районного суду. Також захисник Гладковського заявив, що його підзахисний системно співпрацював зі слідством і не давав підстав для застосування цієї норми. Він з'являвся на допити, надавав необхідну слідчим інформацію, а також після звільнення з держслужби більше ніж десять разів виїжджав за кордон і повертався в Україну.

19 жовтня Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід Олегу Гладковському у вигляді утримання під вартою до 15 грудня 2019 року з правом внесення застави в 10 млн грн. Вранці 21 жовтня за Гладковського його близькі внесли заставу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

Зеленський підтримав реконструкцію міськлікарні №2 Кривого Рогу для лікування поранених військових

У Дніпрі завершено рятувальну операцію після ракетного удару РФ

Зеленський ввів у дію рішення РНБО, що забороняє військовим грати в азартні ігри в Інтернеті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА