09:02 28.10.2019

Бородянський не має наміру застосовувати до хору Верьовки адмінпокарання

2 хв читати
Бородянський не має наміру застосовувати до хору Верьовки адмінпокарання

Міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський заявив, що не має наміру застосовувати до хору ім. Г. Верьовки адміністративні покарання після пісні про підпал будинку екс-глави Національного банку Валерії Гонтаревої.

"З мого боку - ні", - сказав Бородянський в ефірі програми "Суботнє інтерв'ю" на радіо "Свобода", відповідаючи на запитання, чи буде адміністративне покарання для хору імені Верьовки після виступу в програмі "Вечірній квартал".

Він зазначив, що пісня про Гонтареву була "недопустимою".

"Те, що сталося, на мій погляд, недопустиме. Воно не смертельне, воно недопустиме. Я вважаю, що потрібно зробити висновки всім і більше так не робити", - заявив Бородянський.

Як повідомлялося, 20 жовтня у випуску шоу "Вечірній кварталу" був номер, присвячений пожежі у будинку екс-глави НБУ Гонтаревої. Шоумен Євген Кошовий у супроводі Національного заслуженого академічного народного хору ім. Верьовки виконав пісню зі словами "Горіла хата, палала. У Лондоні жінка плакала", що викликало різкий суспільний резонанс.

21 жовтня міністр культури молоді та спорту України Володимир Бородянський вибачився перед колишньою главою НБУ Гонтаревою за участь хору Верьовки в номері "Кварталу 95" на тему її згорілого будинку.

Співголова парламентської фракції "Євросолідарність" Ірина Геращенко виступила проти того, щоб Національний заслужений академічний український народний хор України ім. Верьовки, який, на її думку, скомпрометував себе участю в скандальному номері "Кварталу 95" на тему згорілого будинку екс-глави НБУ Гонтаревої, закривав і відкривав найближчі сесії парламенту.

Український бізнесмен Ігор Коломойський повідомив, що не впливає на створення контенту "Кварталу 95", а також, що йому дуже сподобався номер студії за участю українського народного хору на тему згорілого будинку Гонтаревої.

Міністр економіки Тимофій Милованов заявив, що зовнішні інвестори асоціюють "Квартал 95" з владою, і в умовах нерозуміння, наскільки влада є незалежною від Коломойського та інших олігархів, жарти "Кварталу" щодо Гонтаревої можуть сприймати і сприйматимуть як підтвердження зв'язків між олігархами та владою.

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук не хотів би коментувати ситуацію з висміюванням студією "Квартал 95" пожежі у будинку Гонтаревої, проте наголосив, що Україна - демократична держава, і кожен вільний жартувати так, як йому заманеться.

Вранці 17 вересня Гонтарева повідомила, що будинок її сім'ї в с. Гореничі Києво-Святошинського району Київської області вночі згорів унаслідок підпалу.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розцінив підпал будинку Гонтаревої як кримінальний тиск на неї і заявив, що поліція докладе максимум зусиль для пошуку зловмисника.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Німеччині заарештували російських диверсантів, які готували напади на маршрути доставки військової допомоги Україні

Російські дрони атакували автомобіль із хлібом у Чернігівській області, водій дістав контузії

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

Сирський і головком Об'єднаних сил НАТО в Європі Каволі обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою

Останній дзвоник у школах Києва пролунає 31 травня

ЗСУ знищили низку об'єктів на військовому аеродромі в Джанкої - ГУР

Ворог намагається захопити Часів Яр, закидає місто КАБами й не зважає на свої втрати - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА