19:52 28.10.2019

Війська США захищатимуть нафтові родовища на сході Сирії від будь-яких угруповань

2 хв читати
Війська США захищатимуть нафтові родовища на сході Сирії від будь-яких угруповань

США мають намір захистити нафтові родовища на сході Сирії, насамперед, від терористичного угрупування "Ісламська держава", і нададуть відповідь на будь-яку загрозу життю своїх військових, заявив в понеділок шеф Пентагону Марк Еспер.

"Ми приступили до розміщення, передислокації додаткових сил в Дейр-ез-Зорі. Як я говорив, це містить у собі механізовані частини і інші війська, і це продовжиться, поки ми не вирішимо: у нас є достатньо можливостей, щоб гарантувати - ІД і інші дестабілізуючі сили не отримають доступ до цього нафтового об'єкту", - сказав Еспер у понеділок на прес-конференції.

При цьому він підкреслив, що США "відповідатимуть за допомогою переважаючої військової сили будь-якій групі, що загрожує безпеці наших сил там".

Раніше повідомлялося, що США залишать невеликий військовий контингент у районі Дейр-ез-Зора на північному сході Сирії через присутність Ірану на сході Сирії і можливого доступу Дамаска до нафтових родовищ цієї провінції.

Еспер минулої п'ятниці заявив, що американська армія зміцнює позиції в Дейр-ез-Зорі для захисту нафтових родовищ.

Офіційний представник Міноборони РФ генерал-майор Ігор Конашенков у відповідь на слова Еспера заявив, що американські війська не мають законного права займатися охоронною діяльністю на нафтових родовищах в Сирії.

Турецькі ЗМІ зі свого боку повідомили, що в підконтрольну курдським ополченцям частину сирійської провінції Дейр-ез-Зор прибула американська колона з 170 вантажівок зі зброєю і боєприпасами. За інформацією інформаційного агентства "Анадолу", в складі колони - 17 одиниць бронетехніки і безліч критих вантажівок, імовірно, зі зброєю.

Безпеку колони з повітря гарантували американські вертольоти.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА