07:12 29.10.2019

Розгляд апеляції на вирок ученому-пенсіонеру, засудженому за держзраду, призначений на 18 листопада

2 хв читати
Розгляд апеляції на вирок ученому-пенсіонеру, засудженому за держзраду, призначений на 18 листопада

Харківський апеляційний суд призначив дату розгляду скарги на вирок 85-річному вченому Мехті Логунову, засудженому за держзраду.

"Засідання призначене на 18 листопада", - повідомили кореспонденту агентства Інтерфакс-Україна в прес-службі Харківського апеляційного суду.

Співрозмовник агентства також повідомив, що новим головуючим колегії став Володимир Протасов.

Як повідомлялося, раніше колегія суддів не змогла приступити до розгляду апеляції, оскільки прокуратура заявила головуючій Олені Грошевій відсторонення, яке було задоволено.

31 липня 2018 року Орджонікідзевський районний суд Харкова визнав М.Логунова винним у державній зраді (ч.1 ст.111 КК України) за те, що той збирав для Російської Федерації інформацію про державне оборонне замовлення, яке виконувалося одним із наукових центрів міста на підставі угод з Міністерством оборони України.

Суд засудив М.Логунова до 12 років позбавлення волі. Обвинувачення вимагало більш жорсткого покарання - 13 років позбавлення волі.

М.Логунова було затримано СБУ в серпні 2017 року. 17 серпня 2017 року голова СБУ Василь Грицак повідомив, що в Харкові затримано голову диверсійної групи російських спецслужб, який готував теракти проти українських державних і громадських діячів.

Правоохоронці встановили, що "командир" одного з незаконних збройних формувань терористів був завербований представником ГРУ Генштабу ЗС РФ. Від російського куратора він отримав завдання повернутися до Харкова і сформувати диверсійну групу. Чоловікові було передано перелік українських політичних і громадських діячів, проти яких російські спецслужби дали вказівку організувати теракти.

Під час обшуків за місцем проживання затриманого в Харкові співробітники української спецслужби вилучили майже кілограм вибухівки (за попередніми висновками - пластиду), п'ять електродетонаторів, пістолет із глушником, сто патронів до нього і бойовий квадрокоптер, який планувалося використовувати під час скоєння теракту.

Затриманому було повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 258-3 Кримінального кодексу України (створення терористичної групи чи терористичної організації) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА