08:51 29.10.2019

Протистояння прихильників влади і опозиції триває в Болівії вже другий тиждень

2 хв читати
Протистояння прихильників влади і опозиції триває в Болівії вже другий тиждень

Громадянське протистояння, що почалося після оголошення результатів президентських виборів, триває вже другий тиждень в Болівії, повідомила в понеділок місцева преса.

Марш гірників на захист обраного президента країни Ево Моралеса пройшов в Ла-Пасі, учасники ходи закидали опонентів динамітними шашками, скандуючи: "Праві не пройдуть!", повідомляють ЗМІ.

За їх даними, в передмістях Ла-Паса люди споруджують барикади, перекриваючи рух на вулицях. Повідомляється про бійки між прихильниками і противниками Ево Моралеса.

Також місцева преса інформує про те, що в місті Кочабамба багато людей підтримали безстроковий страйк з вимогою проведення другого туру виборів. У місті зупинено міжміське автобусне сполучення, закриті магазини. Через складну ситуацію вчителі пропонують скасувати заняття в школах.

Повідомляється також про підтримку страйку і в іншому великому болівійському місті Санта-Крусі. Представники проголошеного обраним президентом країни Ево Моралеса і його основного опонента Карлоса Меси обвинувачують один одного в розпалюванні насильства.

Віце-президент країни Альваро Гарсіа-Лінера назвав Месу "злісним і підступним брехуном", тоді як Меса, звинуватив керівництво країни в шахрайстві і заявив, що "уряд повністю відповідальний за насильницькі дії".

Сам Моралес раніше заявив, що опозиція готує державний переворот.

За даними Вищого виборчого суду (виборчої комісії) Болівії, Моралес на виборах президента 20 жовтня отримав 47,07%, а Меса - 36,51% голосів. Відрив у більш ніж 10 процентних пунктів дозволяє оголосити Моралеса переможцем у першому турі.

Меса і його прихильники заявляють про факти шахрайства та вимагають проведення другого туру, не беручи до уваги результати першого.

У ніч на 22 жовтня в низці міст Болівії почалися заворушення, учасники яких обвинуватили владу в шахрайстві на виборах президента.

В Організації американських держав і в ЄС вважають, що найкращим результатом для поліпшення ситуації в Болівії став би другий тур виборів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА