18:11 29.10.2019

Розведення на ділянці у Золотому необхідне для створення безпечної зони та відкриття КПВВ - керівник української сторони СЦКК

2 хв читати
Розведення на ділянці у Золотому необхідне для створення безпечної зони та відкриття КПВВ - керівник української сторони СЦКК

Метою розведення сил та засобів від лінії зіткнення у Золотому Луганської області є створення безпечної зони, зокрема для відкриття контрольного пункту в’їзду-виїзду (КПВВ) у цьому населеному пункті, повідомив керівник української сторони Спільного центру з контролю та координації (СЦКК) Олександр Борщевський.

"Основною метою відведення є створення безпечної зони 1 км на 1 км саме у цій ділянці з метою забезпечення безпеки людей у разі відкриття, а ми думаємо, що це відбудеться, КПВВ "Золоте". Така сама мета була і у Станиці Луганській", - сказав він на брифінгу у вівторок в Краматорську.

Борщевський пояснив, що під час відведення на безпечну відстань кількість обстрілів скорочується.

"Ідея проста - щоб військовослужбовці, які там перебувають, фізично не бачили одне одного. Раніше вони були на відстані одне від одного 500-600 м", - додав він.

Водночас новопризначений голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай у коментарі сайту hromadske.ua повідомив, що представники окремих районів Луганської області (ОРЛО) дали згоду на відкриття КПВВ "Золоте".

"Під час розведення війська обох сторін мають розвести на відстань кілометра. Вийде "сіра зона", і ми зможемо спокійно добудувати КПВВ і запустити його в роботу. Це буде новий КПВВ, єдиний шлях для автомобільного сполучення з тимчасово окупованою частиною Луганської області", - пояснив він.

На запитання, чи є згода так званої ЛНР на відкриття такого пункту, Гайдай відповів: "Так, є".

Як повідомлялося, о 12.00 вівторка у зоні проведення Операції об'єднаних сил (ООС) на ділянці №2 у районі населеного пункту Золотого-4 (селище у складі м. Золотого) розпочався процес розведення з обох сторін (дзеркально) сил та засобів. Спецпредставник ОБСЄ у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на сході України Мартін Зайдік підтвердив початок розведення.

Однією з обов'язкових умов для розведення сил і засобів на Донбасі було дотримання режиму тиші протягом семи днів. Водночас, за даними ранкового зведення штабу Операції об'єднаних сил за 27 жовтня, ще 26 жовтня буди обстріли з боку бойовиків "неподалік Золотого-4 (в межах ділянки розведення) - з великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА