Події

ВР підтримала законопроект про виділення землі для прикордонної інфраструктури

Верховна Рада виділила Державній прикордонній службі земельні ділянки для формування інфраструктури уздовж державного кордону України з суміжними державами.

За закон №0905 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо інженерно-технічного облаштування та утримання державного кордону" в другому читанні та в цілому на засіданні у вівторок проголосували 288 народних депутатів.

Як зазначено в пояснювальній записці, законопроект розроблено для створення належних умов для інженерно-технічного облаштування державного кордону України з суміжними державами, насамперед з Російською Федерацією.

"Метою ухвалення закону є виділення Державній прикордонній службі земельних ділянок завширшки 30-50 метрів для формування якісної прикордонної інфраструктури в межах суміжного кордону", - сказав перший заступник голови Державної прикордонної служби Володимир Нікіфоренко під час розгляду законопроекту на вечірньому засіданні парламенту у вівторок.

Як раніше зазначав член комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Юрій Здебський (фракція "Слуга народу"), актуальність цього законопроекту полягає в тому, що розмір земельних ділянок, які надають військовим частинам Державної прикордонної служби України для створення прикордонної інфраструктури, не визначений жодним нормативно-правовим актом.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ