20:56 29.10.2019

Зеленський підписав закон, який позбавляє нардепів виплат у разі прогулів

2 хв читати
Зеленський підписав закон, який позбавляє нардепів виплат у разі прогулів

Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо припинення відшкодування народним депутатам витрат на виконання їхніх повноважень у разі безпідставного пропуску засідань Верховної Ради або комітету, повідомила у вівторок прес-служба глави держави.

Відповідний закон №196-ІХ (законопроект №1035-2) ухвалено 16 жовтня.

Згідно з документом, буде позбавлено матеріальних компенсацій на виконання депутатських повноважень народних депутатів, які протягом календарного місяця упродовж однієї чергової сесії без поважних причин не брали участі у понад третині голосувань на пленарних засіданнях або більше ніж у половині засідань комітету, до складу якого вони входять.

Припинення виплат за відповідний місяць здійснюватиметься згідно з розпорядженням голови парламенту за рішенням регламентного комітету на підставі відомостей про облік робочого часу нардепів, поданих апаратом ВР.

Ухвалений закон не передбачає процедури письмової реєстрації парламентарів на пленарних засіданнях. Підставою для нарахування виплат нардепу за участь у пленарних засіданнях буде реєстрація за допомогою електронної системи. Згідно з ухваленим законом, як і нині, перед відкриттям пленарного засідання в залі засідань ВР нардеп реєструється за допомогою електронної системи шляхом натиснення кнопки "за". У разі, якщо член парламенту таким чином не зареєструвався за допомогою електронної системи, але протягом пленарного засідання брав участь у голосуваннях з питань порядку денного через електронну систему, він вважається таким, що зареєструвався.

Закон передбачає, що дані участі народного депутата в не менше ніж 70% голосувань під час ухвалення рішень ВР на кожному пленарному засіданні є підставою для нарахування йому заробітної плати за час участі в пленарних засіданнях.

Облік участі нардепа в голосуванні під час ухвалення рішення парламенту здійснюватиметься за допомогою електронної системи, а дані такого обліку (у відсотках) публікуватимуть за кожен день пленарних засідань на сайті Верховної Ради.

Крім того, за інформацією прес-служби, Зеленський підписав закон "Про внесення змін до регламенту Верховної Ради України щодо запровадження електронного документообігу, пов'язаного із законодавчим процесом" (№207-ІХ), який Верховна Рада ухвалила 17 жовтня. Документ вносить до окремих статей регламенту зміни, що спрямовані на відмову від письмової форми окремих стадій законодавчої процедури на користь електронної: внесення законопроектів і супровідних документів до них за допомогою єдиної автоматизованої системи, ведення справ проектів законів у такій системі тощо.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА