21:18 29.10.2019

У Києві затримано працівника НБУ, який обіцяв підприємцю допомогу з отриманням ліцензії за $50 тис.

2 хв читати
У Києві затримано працівника НБУ, який обіцяв підприємцю допомогу з отриманням ліцензії за $50 тис.

Правоохоронці затримали у вівторок у Києві головного фахівця Національного банку України (НБУ) під час спроби заволодіти коштами підприємця в сумі $50 тис., якому банківський працівник пообіцяв допомогти з одержанням ліцензії.

Як повідомила прес-служба прокуратури Києва, досудове розслідування встановило, що цю суму фахівець НБУ вимагав від директора приватного підприємства, що здійснює діяльність з обміну валюти, за сприяння в отриманні безстрокової генеральної ліцензії НБУ на здійснення таких послуг.

Під час передачі частини коштів ($40 тис.) працівника банку затримали біля будівлі НБУ на Печерську.

Затриманому готують повідомлення про підозру за попередньою кваліфікацією за ч. 1 ст. 15 ч. 4 ст. 190 (замах на шахрайське заволодіння чужим майном, вчинене в особливо великих розмірах) КК України.

Нацбанк України в повідомленні у Facebook уточнив, що наразі не отримав від правоохоронних органів детальної інформації про причини затримання. Водночас центробанк зазначив, що затриманий не є працівником структурного підрозділу, що здійснює видачу ліцензій на діяльність з обміну валюти, і не обіймає керівної посади.

"Основою внутрішньої реформи НБУ був перехід до колегіальної системи прийняття рішень. Тобто на прийняття нами рішень ніхто одноосібно вплинути не може. Всі рішення проходять через підрозділи, комітети і потім правління", - прокоментувала інцидент перший заступник глави центробанку Катерина Рожкова. За її словами, в підготовці рішень беруть участь десятки людей, і це стосується і ліцензування, і інших сфер роботи регулятора.

Вона також заявила, що Нацбанк закликає остерігатися осіб, які пропонують та обіцяють "посередництво" в отриманні ліцензій чи в інших питаннях діяльності НБУ в обхід законних процедур.

Нацбанк планує провести внутрішню перевірку та готовий всіляко сприяти проведенню слідчих дій та надавати відповідну інформацію для всебічного, повного та об'єктивного розслідування, йдеться в повідомленні регулятора.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА