19:45 30.10.2019

ВАКС розгляне справу про завдання збитків вертолітному ремзаводу "Авіакон"

2 хв читати
ВАКС розгляне справу про завдання збитків вертолітному ремзаводу "Авіакон"

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) призначив на 31 жовтня підготовче судове засідання у справі про завдання матеріальних збитків державному підприємству "Конотопський авіаремонтний завод "Авіакон" (ДП "Авіакон" Сумської обл.).

"У четвер, 31 жовтня, у Вищому антикорупційному суді відбудеться підготовче судове засідання у справі про завдання матеріальних збитків державному підприємству "Конотопський авіаремонтний завод "Авіакон", що входить до складу концерну "Укроборонпром", - повідомляє прес-служба ВАКС на своїй сторінці у Facebook.

Так, серед обвинувачуваних - три людини. Зокрема, екс-директора й екс-заступника директора ДП "Авіакон" обвинувачують у зловживанні службовим становищем (ч.2 ст.364 КК України). Ще одну людину обвинувачують у пособництві та зловживанні службовим становищем (ч.5 ст.27 і ч.2 ст. 364 КК України). За версією слідства, через неправомірні дії обвинувачуваних осіб державі завдано збитків розміром понад 13 млн грн.

"Засідання відбудеться о 10:00", - зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) завершило досудове розслідування у відкритому в 2016 році кримінальному провадженні стосовно екс-менеджерів ДП "Конотопський авіаремонтний завод "Авіакон" (ДП "Авіакон" Сумської обл.), що входить до держконцерну "Укроборонпром", підозрюваних у завданні збитків державі сумою 13 млн грн.

Трьом підозрюваним, а саме колишньому директору ДП "Авіакон", екс-заступнику та комерційному директору приватної компанії офшорної юрисдикції, оголошено про завершення досудового розслідування та надано доступ до матеріалів слідства для ознайомлення.

"Як встановили слідчі, у березні 2014 року посадові особи ДП "Авіакон" уклали з приватною компанією Westan Group Associates Ltd., зареєстрованою на Карибських островах, договір на постачання 12 паливних баків для вертольотів на загальну суму $288 тис. Згодом, з відома керівництва ДП "Авіакон", Westan Group Associates Ltd. уклала договір із грузинською компанією-виробником на виготовлення 12 паливних баків, але за ціною вдвічі меншою - $144 тис.", - уточнюють у НАБУ.

"За схожою схемою в травні того самого року ДП "Авіакон" і Westan Group Associates Ltd. уклали ще один контракт, за яким держпідприємству поставлено 85 паливних баків тієї самої грузинської компанії-виробника за завищеною вдвічі ціною - $2,04 млн (проти $1,02 млн, за яку ці самі баки закуповувала Westan Group Associates Ltd. у грузинського виробника)", - зазначає прес-служба

ДП "Конотопський авіаремонтний завод "Авіакон", що входить до складу "Укроборонпрому" з 2011 року за рішенням уряду, забезпечує капітально-відновлювальний ремонт будь-якої складності, переобладнання та модернізацію вертольотів сімейства Мі всіх типів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд ухвалив вирок голові компанії "Metalhouse LLC" і його спільнику за співпрацю з бізнесменом Курченком

Росіяни обстріляли п'ять громад у прикордонні, є руйнування й поранені

ДБР викрило групу шахраїв, які виманюють у людей гроші під виглядом співробітників Бюро

У Нью-Йорку чоловік спробував вчинити самоспалення поблизу будівлі суду, де слухають справу Трампа

20 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА