20:52 30.10.2019

Зеленський затвердив положення про Комісію з питань координації євроатлантичної інтеграції України та її склад

2 хв читати
Зеленський затвердив положення про Комісію з питань координації євроатлантичної інтеграції України та її склад

Президент України Володимир Зеленський своїм указом затвердив положення про Комісію з питань координації євроатлантичної інтеграції України та змінив її склад.

Згідно з указом №784/2019 від 30 жовтня, оприлюдненим на сайті президента в середу ввечері, Зеленський призначив головою Комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції України віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитра Кулебу, звільнивши від виконання цих обов'язків Іванну Климпуш- Цинцадзе.

Також глава держави цим указом затвердив положення про Комісію з питань координації євроатлантичної інтеграції України. Згідно з ним, комісія є допоміжним органом при президентові.

Положення визначає основні завдання комісії. Серед них - сприяння узгодженому виконанню центральними органами виконавчої влади, іншими державними органами, що входять до національної системи координації євроатлантичної інтеграції України, заходів у рамках реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в НАТО, підвищення ефективності виконання пріоритетних завдань із досягнення критеріїв, необхідних для набуття членства в НАТО.

Крім цього, до завдань комісії належить проведення моніторингу, аналіз та оцінка стану діяльності, пов'язаної з виконанням завдань у сфері євроатлантичної інтеграції України та співробітництва з НАТО, зокрема центральних органів виконавчої влади, інших державних органів, залучених до виконання річних національних програм під егідою Комісії Україна - НАТО, індивідуальних програм, галузевих планів співробітництва з альянсом.

Також комісія повинна готувати та вносити президенту пропозиції щодо розвитку співробітництва між Україною і НАТО, визначати шляхи та способи вирішення проблемних питань у сфері євроатлантичної інтеграції, підвищувати ефективність діяльності центральних органів виконавчої влади, інших державних органів щодо виконання завдань у зазначеній сфері, вдосконалювати нормативно-правову базу з питань співробітництва між Україною та НАТО.

До сфери завдань комісії належить і напрацювання пропозицій щодо напряму діяльності українських частин спільних робочих груп Україна-НАТО, робочих груп співробітництва України з НАТО.

Згідно з положенням, до складу комісії як членів включають представників центральних органів виконавчої влади, інших державних органів, державних підприємств, установ і організацій, залучених до співпраці з НАТО в рамках річних національних програм під егідою Комісії Україна-НАТО.

Персональний склад комісії затверджує президент України за поданням голови комісії.

Також із числа членів комісії визначаються національні координатори з питань співробітництва України з НАТО, які забезпечують реалізацію покладених на комісію завдань у відповідних сферах.

Цей указ набуває чинності від дня його опублікування.

Як повідомлялося, в рамках візиту в Україну Північноатлантичної ради НАТО в четвер у Києві відбудеться засідання Комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції України під головуванням віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитра Кулеби за участю помічника генсекретаря НАТО з питань політики та безпеки, посла Беттіни Каденбах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА