07:17 31.10.2019

Зеленський і Меркель обговорили підготовку до зустрічі в нормандському форматі

1 хв читати
Зеленський і Меркель обговорили підготовку до зустрічі в нормандському форматі

Президент України Володимир Зеленський і Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель у середу ввечері під час телефонної розмови обговорили підготовку до зустрічі в нормандському форматі, а також перспективи розведення поблизу Петрівського, повідомили в прес-службі глави держави.

"Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Лідери держав обговорили підготовку до зустрічі в нормандському форматі", - сказано в повідомленні на сайті президента України в середу ввечері.

Зеленський поінформував Меркель про ситуацію з безпекою на Донбасі, наголосивши на важливості позиції ФРН у підтримці України.

Меркель висловила підтримку зусиль України, спрямованих на встановлення миру на Донбасі, і привітала прогрес, досягнутий в питанні розведення сил і засобів в Золотому.

"Обговорювалися перспективи розведення поблизу Петрівського - після закінчення семи днів тиші", - підкреслили в прес-службі президента.

Сторони також обговорили питання транзиту російського газу територією України, зокрема в зв'язку з тристоронніми газовими консультаціями Україна - ЄС - РФ, які відбулися 28 жовтня в Брюсселі. Зазначається, що співрозмовники погодилися з необхідністю посилення взаємодії в цьому напрямку.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА