07:23 31.10.2019

Начальник Гутянського лісгоспу затриманий при спробі підкупити детектива НАБУ

2 хв читати
Начальник Гутянського лісгоспу затриманий при спробі підкупити детектива НАБУ

У середу ввечері при спробі дати хабар детективу Національного антикорупційного бюро України був затриманий начальник Гутянського лісгоспу Віктор Сиса, стверджує народний депутат Олексій Кучер ("Слуга народу").

"Відомий харківський лісоруб Сиса був затриманий на дачі хабара. Кажуть, хотів купити детектива НАБУ за 100 тис. $. Не вийшло", - написав Кучер на своїй сторінці в Facebook.

Інформацію про затримання кореспонденту агентства Інтерфакс-Україна підтвердило джерело в правоохоронних органах. Отримати офіційне підтвердження або спростування інформації агентству поки не вдалося.

Як повідомлялося, 17 липня президент України Володимир Зеленський провів в Харкові нараду, на якій зажадав від правоохоронних органів припинити масштабну незаконну вирубку лісів в регіоні.

Директор ДП "Жовтневий лісгосп" Руслан Чагаровський, відповідаючи на питання Зеленського, хто "кришує чорних лісорубів", назвав директора Гутянського лісгоспу Віктора Сису. Це ж господарство назвав в.о. глави Держекоінспекції Ігор Яковлєв серед тих, які не пускали інспекторів для проведення перевірки.

28 серпня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в рамках розслідування можливих зловживань при продажу деревини (ч.2 ст.364) провели обшуки в Харківській області за місцем проживання низки посадових осіб ДП "Гутянське лісове господарство" та комерційних компаній.

За місцем одного з обшуків детективи НАБУ були змушені викликати поліцію, оскільки власник житла надавав протидію проведенню обшуку.

Як повідомив Олексій Кучер, обраний народним депутатом в окрузі №179 від партії "Слуга народу", протидія детективам НАБУ виявлялася при проведенні обшуку в будинку Сиси.

За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 342 (опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов'язків) та ч. 2 ст. 345 (насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі прибудуть в Україну до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА