08:40 31.10.2019

Посольство України в Чехії: Зустріч Земана з псевдо-кримськотатарською організацією є провокацією з метою легітимізації окупації Криму РФ

1 хв читати
Посольство України в Чехії: Зустріч Земана з псевдо-кримськотатарською організацією є провокацією з метою легітимізації окупації Криму РФ

Посольство України в Чехії назвало провокацією зустріч президента Чеської Республіки Мілоша Земана з лояльною окупаційній владі в Криму організацією, висловило протест таким діям.

"Посольство України висловлює рішучий протест у зв'язку із запрошенням на офіційні заходи, які відбувалися 28 жовтня ц.р. на Празькому Граді з нагоди державного свята Чеської Республіки, представників псевдо-кримськотатарської організації "Кирим бірлігі", підконтрольної російській окупаційній владі в Автономній Республіці Крим", - зазначено в заяві на сайті посольства.

"Розглядаємо такі дії як чергову провокацію, метою якої є легітимізація незаконних дій Росії, спрямованих на спробу анексії суверенної території України, а також намагання зашкодити розвитку українсько-чеських відносин", - додали українські дипломати.

Вони також наголосили, що "загравання з окупантами виглядають особливо цинічними в той час, коли в окупованому Криму продовжує залишатися забороненим справжній представницький орган кримських татар – меджліс кримськотатарського народу, а сотні кримських татар піддаються з боку окупаційної влади переслідуванням, репресіям, арештам, катуванням та фізичному знищенню".

У посольстві України висловили сподівання, що офіційні особи та органи Чеської Республіки, уряд якої засудив окупацію Росією АР Крим, утримуватимуться в майбутньому від будь-яких контактів із представниками окупаційної влади та її маріонетковими організаціями.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА