11:27 31.10.2019

Кабмін вирішив скоротити штат РДА на 18,5 тис. позицій - Дубілет

2 хв читати
Кабмін вирішив скоротити штат РДА на 18,5 тис. позицій - Дубілет

Міністр Кабінету Міністрів України Дмитро Дубілет заявляє, що уряд вирішив скоротити штат районних державних адміністрацій (РДА) на 18 449 позицій.

"Ми скорочуємо штат районних державних адміністрацій (РДА) на 18449 позицій... Рішення про скорочення було непростим, але необхідним. Ми маємо суттєво підвищити ефективність роботи державних органів", - написав Дубілет на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook у четвер.

Міністр зазначив, що протягом останнього місяця уряд здійснив аналіз усіх функцій РДА.

"Загалом у РДА ми нарахували їх 111 за 11 напрямами. Кожен із цих напрямів ми розклали на атоми. До обговорення ми залучили усі профільні міністерства, а також співробітників ОДА та РДА", - додав він.

Дубілет зазначив, що це скорочення пов'язане із низкою причин, а саме: частина функцій дублюються з об'єднаними територіальними громадами (ОТГ); частина функцій виявилися застарілими та неефективними; частину функцій можна перенести на вищий рівень; а частина функцій об'єднуватиметься.

Водночас міністр зазначив, що для мінімізації негативних наслідків для тих, хто потрапляє під скорочення, буде вжито низку заходів. Зокрема, такі співробітники отримають повідомлення за 2 місяці, а також їм виплатять усі компенсаційні витрати, зокрема за невикористані щорічні відпустки.

Також разом зі Службою зайнятості уряд працює над тим, щоб знайти кожному держслужбовцю нову роботу до моменту звільнення.

"Кожного супроводжуватиме кар'єрний радник, який складе індивідуальний план працевлаштування. Пошук роботи, проведення професійного навчання, а також підготовка особи до початку власного бізнесу проводитимуться із залученням широкого кола організацій - бізнесу, ОТГ, профільних асоціацій тощо. Для цього всіх співробітники буде запрошено пройти профілювання", - зазначив міністр.

Крім того, разом із Міністерством цифрової трансформації та Міністерством економіки уряд уже у січні має намір запустити курс із ІТ-грамотності, що дасть змогу держслужбовцям безкоштовно навчитися цифровим навичкам і стати більш конкурентоспроможними на ринку праці.

"Повторюся, це болісне, але необхідне рішення. Я вважаю, що уряд мав проводити ці скорочення плавніше останні два роки (із перебігом децентралізації). Однак, на жаль, цього не робили", - наголосив Дубілет.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА