12:02 31.10.2019

ВР дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт нардепа Дубневича

2 хв читати
ВР дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт нардепа Дубневича

Верховна Рада підтримала подання генерального прокурора Руслана Рябошапки й дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата Ярослава Дубневича (група "За майбутнє").

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", депутати підтримали три проекти постанови - про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Дубневича (відповідно 332, 241 і 229 голосів).

Як сказав Рябошапка під час розгляду його подань на пленарному засіданні парламенту в четвер, Дубневич, очолюючи комітет ВР з питань транспорту, організував схему, внаслідок якої державі завдано збитків на суму понад 93 млн грн.

"Це провадження розслідується вже майже три роки, і стосовно восьми фігурантів розслідування у цій справі завершено ... підозри висунуто, й наразі фігуранти ознайомлюються з матеріалами справи", - розповів генпрокурор.

У свою чергу Дубневич заявив, що вважає обвинувачення на свою адресу безпідставними, а "подання внесено до ВР з єдиною метою - політичний популізм".

"Я не збираюся переховуватися і не збираюся використовувати будь-які свої можливості. Я доведу свою невинуватість в установленому законом порядку", - сказав нардеп на пленарному засіданні ВР.

Як повідомлялося, 17 жовтня генпрокурор Рябошапка направив до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Ярослава Дубневича.

Національне антикорупційне бюро України зібрало достатньо доказів для повідомлення йому про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). За версією слідства, ці дії призвели до збитків розміром 93 млн 277 тис. грн.

Так, слідство зібрало достатньо доказів, які дають підстави підозрювати, що, будучи народним депутатом VIII скликання та перебуваючи на посаді голови комітету ВР з питань транспорту, він був обізнаний про фінансовий стан "Укрзалізниці", її потреби під час проведення держзакупівель, "а також мав вплив на засновників і посадових осіб ПАТ, яке є єдиним виробником стрілочних переводів, башмакоскидачів, пристроїв зрівняльних, рамних рейок, хрестовин, контррейкових рейок і комплектів роздільного скріплення".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА