12:21 31.10.2019

Спостерігачі ОБСЄ зафіксували обстріл на ділянці розведення військ біля Петрівського 29 жовтня

2 хв читати
Спостерігачі ОБСЄ зафіксували обстріл на ділянці розведення військ біля Петрівського 29 жовтня

 Моніторингова місія ОБСЄ 29 жовтня зафіксувала обстріли біля Петровського, в третій зоні розведення сил, узгодженій на переговорах у Мінську.

Як повідомляється, у щоденному звіті СММ ОБСЄ спостерігачі зафіксували застосування стрілецької зброї неподалік Петрівського.

"29 жовтня, патрулюючи орієнтовно за 2 км на північ від Петрівського, спостерігачі чули постріли та черги зі стрілецької зброї приблизно за 2-4 км на північний захід (за оцінкою, в межах ділянки розведення)", - зазначається у звіті місії.

При цьому спостерігачі не уточнили, яка зі сторін відкрила вогонь.

Також спостерігачі повідомили, що, перебуваючи на тому самому пункті спостереження, чули обстріли за межами ділянки розведення сил.

"Здійснюючи нагляд з цієї самої позиції та приблизно за 2 км на північний схід від н.п. Богданівка (підконтрольний уряду, 41 км на північний захід від Донецька), команди місії чули 42 постріли й черги зі стрілецької зброї та великокаліберного кулемета, а також 8 вибухів невизначеного походження (всі, за оцінкою, за ділянкою розведення, але в межах 5 км від її краю)", - повідомляє СММ.

У щоденному зведенні штабу ООС за 29 жовтня обстріли у районі Петрівського не зазначені - в ній згаданий тільки вогонь під Богданівкою, за межами ділянки розведення військ.

Як відомо, найпершою умовою для початку розведення сил і засобів на Донбасі є 7-денне дотримання на ділянці режиму тиші.

Президент України Володимир Зеленський 31 жовтня заявив, що розведення сил у районі Петрівського заплановане на 4 листопада.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА