16:07 31.10.2019

Угорщина в останній момент зняла вето із заяви комісії Україна-НАТО - Сіярто

2 хв читати
Угорщина в останній момент зняла вето із заяви комісії Україна-НАТО - Сіярто

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що Будапешт зняв своє вето з прийняття заяви комісії Україна-НАТО, оскільки в останній момент угорські пропозиції до документа було враховано, повідомляє інтернет-видання "Європейська правда" з посиланням на угорське держагентство MTI.

У четвер уранці глава МЗС Угорщини заявив, що посли НАТО та України прийняли документ, до якого "останньої хвилини, вже після офіційного дедлайну", було внесено угорські пропозиції.

"Врешті-решт, наші пропозиції було враховано, тому спільна заява рішуче виступає за ущемлену угорську громаду та закликає Україну дотримуватися міжнародних правил і стандартів міжнародних організацій", - сказав Сіярто.

У середу на Євразійському саміті у Будапешті Сіярто сказав, що Угорщина заблокувала спільну заяву послів НАТО та України, оскільки її пропозиції було відхилено. Він зазначив, що "позбавлення прав меншості однієї із країн-учасниць НАТО щонайменше заслуговує згадки в такому документі". Крім того, Будапешт хотів, щоб у заяві містилося положення про відновлення цих прав.

На сайті НАТО у четвер вранці англійською мовою було розміщено заяву комісії НАТО-Україна із 11 пунктів. Текст також розміщено українською мовою у Facebook місії України-НАТО.

Зокрема, у п. 6 йдеться: "Країни-члени НАТО високо оцінили успішне проведення мирних і конкурентних виборів в Україні у 2019 році, результати яких відображають волю українського народу. Українські виборці надали новому уряду та парламенту подальшу можливість продовжувати широкомасштабні реформи, які мають повністю відповідати міжнародним зобов'язанням України.

Успіх цих реформ, включаючи боротьбу з корупцією, матиме вирішальне значення для побудови фундаменту процвітаючої та мирної України, міцно закріпленої серед європейських демократій, прихильних загальним цінностям, принципам поваги прав людини, меншин і верховенства права.

У зв'язку з цим країни-члени НАТО закликають Україну якомога краще використовувати інструменти, наявні в рамках Комісії Україна-НАТО, зокрема Річну національну програму, заради досягнення мети, яка полягає у виконанні принципів і стандартів НАТО. У тому, що стосується закону про освіту, ухваленого Верховною Радою у вересні 2017 року, країни-члени НАТО закликають Україну повністю впровадити рекомендації та висновки Венеціанської комісії. Україна висловлює готовність виконати".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА