20:41 31.10.2019

Посольство Ізраїлю в Україні відновить роботу з 1 листопада

2 хв читати
Посольство Ізраїлю в Україні відновить роботу з 1 листопада

Посольство Ізраїлю в Україні відновить свою роботу 1 листопада після оголошеного раніше страйку на знак протесту проти дій міністерства фінансів Ізраїлю та виниклих унаслідок цього проблем із фінансуванням.

"Наша боротьба ще не закінчилась, вона лише тимчасово призупинена за рішенням суду. Завтра, в п'ятницю, 1 листопада, ми відновимо роботу посольства на постійній основі", - повідомляється в Twitter посольства в четвер.

На сторінці консульства Ізраїлю в Торонто (Канада) в соцмережі Twitter повідомляється, що відновлюють роботу дипломатичні установи Ізраїлю у всьому світі. "Наше консульство, а також інші ізраїльські місії у всьому світі відновлюють роботу. Переговори між працівниками МЗС і міністерством фінансів Ізраїлю буде продовжено", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 30 жовтня дипломатичні установи Ізраїлю в Україні та в усьому світі оголосили про призупинення своєї роботи в ніч на середу через трудовий спір з міністерством фінансів Ізраїлю. На сторінці консульства Ізраїлю в Торонто у Facebook з'явилося повідомлення, що дипмісія оголошує страйк.

The Times of Israel повідомила, що ізраїльські посольства та консульства у всьому світі призупинили в середу роботу через рішення міністерства фінансів, яким переглядається порядок грошових виплат, що існував раніше, для покриття витрат на роботу дипмісій. Передбачається, що нова система почне роботу заднім числом, і працівники дипмісій повинні будуть самостійно погасити тисячі доларів заборгованості. Йдеться про широкий спектр витрат - від витрат на проведення заходів у посольствах до транспортних витрат.

При цьому, зазначають ізраїльські ЗМІ, дипломати кілька років скаржаться на низькі зарплати. Вони також висловлювали невдоволення скороченням витрат на роботу дипмісій. У 2014 році ізраїльській профспілці Гістадрут вдалося домовитися з представниками мінфіну Ізраїлю про підвищення зарплат дипломатам. Проте, за словами дипломатів, цю домовленість досі не було повністю виконано.

Страйк розпочався о 1:00 за місцевим часом 30 жовтня. Таким чином, жоден громадянин Ізраїлю, що перебуває за кордоном і потрапив у скрутне становище, не міг отримати консульську допомогу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА