08:03 01.11.2019

Кличко: Другий вестибюль станції метро Святошин київського метрополітену відкриють 1 листопада

2 хв читати
Кличко: Другий вестибюль станції метро Святошин київського метрополітену відкриють 1 листопада

Мер Києва Віталій Кличко перевірив відремонтований другий вестибюль станції метро Святошин, який відкриється для пасажирів 1 листопада, повідомила прес-служба Київської міськдержадміністрації.

"Оновлена станція "Святошин", яку ми відкрили після ремонту в березні, стала пілотною. В якому сенсі? - Тут ми впроваджували сучасні норми доступності в побудовану в радянські часи станцію. Загалом, на станції встановили 3 ліфти і 3 підйомники, обладнали тактильні смуги, навігацію, звукові сигнали. Консультації щодо потреб маломобільних категорій населення надавала Асамблея людей з інвалідністю", - сказав Кличко.

Як зазначається, у другому вестибюлі для можливості пересування людей з інвалідністю встановили один ліфт і два вертикальних підйомники. Виклали тактильну плитку, встановили покажчики. Оновили покриття підлоги, стін, стелі вестибюля і прилеглого переходу. Встановили нові двері на вході до вестибюльної. Здійснили благоустрій території біля станції.

"Виконали тут і всі необхідні роботи з заміни систем функціонування станції. Пасажири їх не бачать але вони важливі для щоденної роботи станції. Це системи пожежної безпеки, вентиляції, зв'язку, оповіщення, освітлення, водопостачання, гідроізоляції та відеоспостереження", - розповів мер.

Святошине - це великий транспортний хаб. Сюди приходить електричка, приміський транспорт, міський наземний громадський транспорт. Пасажиропотік тільки на станції метро - в середньому близько 35 тис. пасажирів щодня.

Кличко також згадав і про систему оплати проїзду в столичному метрополітені. Зокрема, він зазначив, що за підрахунками, користувачів жетонів залишилося 13%.

"До кінця цього року QR-квиток на разовий проїзд повністю замінить жетони. Вже сьогодні можна користуватися електронним квитком, а при його поповненні на 50 поїздок, кожна поїздка буде коштувати 6,5 грн", - зазначив мер Києва.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ухвалено рішення про створення рекрутингового центру з укомплектування військових частин і підрозділів Сухопутних військ

У суботу в Україні місцями короткочасні дощі, температура вдень 14-19° тепла, на півдні та південному сході до 22°

СБУ затримала блогерів, які знімали провокаційні стрими про ЗСУ

Уночі 12 травня в деяких областях України заморозки на поверхні ґрунту

Виплати 70 тис. грн для військовослужбовців розпочнуть після надходження до Міноборони документів про їх перебування 30 днів на передовій - Шмигаль

Унаслідок ворожого обстрілу в Сумській області загинула жінка, поранено її онуку

У поминальні дні біля кладовищ чергуватиме поліція, можливі вибіркові перевірки

Угода про членство України в ЄС не повинна містити жодних обмежень щодо територіального застосування - Стефанішина

Чехія передала перший тренажер винищувача F-16 до однієї з бригад тактичної авіації

Перед ПП "Долгобичув-Угринів" на польському кордоні розпочався одноденний страйк - Держмитниця

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА