09:43 01.11.2019

Суд взяв під частковий домашній арешт екс-заступника голови Харківської обладміністрації Шахненка

2 хв читати
Суд взяв під частковий домашній арешт екс-заступника голови Харківської обладміністрації Шахненка

Київський районний суд Харкова обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту колишньому заступнику голови Харківської обласної державної адміністрації Євгену Шахненку, підозрюваному у службовій недбалості.

"Клопотання задовольнити. Застосувати до Шахненка Євгена Дем'яновича... запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, а саме заборонити підозрюваному залишати житло... в період із 22:00 до 6:00", - йдеться в рішенні, ухваленому слідчим суддею Світланою Муратовою.

Запобіжний захід діє до 26 грудня.

Прокурор клопотав про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту. Шахненко і його адвокат заперечували проти задоволення клопотання, яке, за їхніми словами, є необґрунтованим, а ризики, на які посилався прокурор, відсутні.

Проте у коментарі журналістам Шахненко сказав, що не подаватиме апеляцію на рішення слідчого судді. "Підкорятимуся рішенню суду", - сказав він.

Як повідомлялося, 26 жовтня 2019 року прокуратура оголосила Шахненку про підозру у службовій недбалості (ч. 2 ст. 267 Кримінального кодексу України). За даними досудового слідства, в 2014-2015 роках підозрюваний, який тоді обіймав посаду директора департаменту обладміністрації, погодив проектно-кошторисну документацію та прийняв виконані роботи з реконструкції Малоданилівських очисних споруд, хоча поставлене фірмою-підрядником обладнання не відповідало технічним стандартам. Збиток, завданий унаслідок державі, за даними слідства, становить понад 7 млн грн.

Реконструкцію Малоданилівських очисних споруд було розпочато в 2013 році.

Євген Шахненко обіймав посаду заступника Харківської облдержадміністрації в 2015-2019 роках, до цього очолював департамент капітального будівництва ХОДА.

У січні 2017 року прес-служба Генеральної прокуратури України повідомила, що харківські правоохоронці викрили групу в складі чотирьох людей, які протягом 2014-2016 років шляхом зловживання службовим становищем та підробкою офіційних документів заволоділи коштами державного та обласного бюджетів загальною сумою 18 млн грн, виділених на закупівлю устаткування і виконання робіт із реконструкції очисних споруд каналізації Малоданилівської селищної ради. Усім чотирьом було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, і до них застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави розміром від 206 до 400 тис. грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА