19:19 01.11.2019

У суботу починається виборчий процес перших місцевих виборів у 86 ОТГ

3 хв читати
У суботу починається виборчий процес перших місцевих виборів у 86 ОТГ

У суботу, 2 листопада, починається виборчий процес перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад та відповідних сільських, селищних, міських голів в 86 об'єднаних територіальних громадах (ОТГ).

Як повідомляє в п'ятницю прес-служба Центрвиборчкому, виборчий процес починається в 69 сільських, 16 селищних, 1 міській ОТГ в 21 області України, які призначені на 22 грудня 2019 р. "Загалом, за попередніми підрахунками, в цих виборах зможуть взяти участь понад 380 тис. виборців", - йдеться в повідомленні.

18 жовтня Комісія затвердила Календарний план головних організаційних заходів з підготовки та проведення перших виборів в ОТГ 22 грудня 2019 р.

Відповідно до Календарного плану до 9 листопада включно районні виборчкоми повинні створити сільські, селищні, міські виборчі комісії (ТВК) і сформувати їх склад.

До 11 листопада включно громадські організації, до статутної діяльності яких належать питання виборчого процесу та спостереження за ним, зареєстровані в установленому законом порядку, можуть звернутися в ЦВК з клопотаннями про дозвіл мати офіційних спостерігачів на перших місцевих виборах.

До 13 листопада включно ТВК повинні утворити територіальні, одномандатні виборчі округи для проведення перших місцевих виборів, кількість яких має становити 1734 виборчі округи.

З 2 до 16 листопада включно партії повинні представити в ЦВК копії рішення вищого керівного органу партії про участь її місцевих організацій в перших місцевих виборах разом з копією статуту партії.

З 18 листопада починається процес висунення кандидатів в депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови на відповідних місцевих виборах.

До 27 листопада включно триватиме подання до ТВК документів для реєстрації кандидатів в депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови.

До 28 листопада включно територіальні виборчкоми прийматимуть рішення про реєстрацію кандидата (кандидатів) у депутати, кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови або про відмову в реєстрації.

До 3 грудня включно ТВК прийматимуть рішення про скасування реєстрації кандидата в депутати, кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови.

До 4 грудня включно ТВК повинні затвердити текст виборчого бюлетеня для голосування у відповідному виборчому окрузі.

До 16 грудня включно ЦВК повинна ухвалити рішення про реєстрацію або про відмову в реєстрації офіційних спостерігачів від іноземних держав, міжнародних організацій.

До 16 грудня включно ТВК повинні забезпечити виготовлення поліграфічними підприємствами виборчих бюлетенів.

"Загальна сума, передбачена затвердженим ЦВК Розподілом субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на підготовку і проведення перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад ОТГ і відповідних сільських, селищних, міських голів 22 грудня 2019р, становить 21 млн 842,2 тис. грн", - йдеться в повідомленні.

Також у ЦВК нагадали, що протягом майже чотирьох попередніх років, з 25 жовтня 2015р до 30 червня 2019р Центральною виборчою комісією були призначені перші місцеві вибори в 896 ОТГ. Отже, після проведення виборів 22 грудня загальна кількість усіх разом узятих перших виборів в ОТГ складе 982.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу двоє постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

"Укрзалізниця" призупиняє роботу вокзалу станції "Дніпро"

У СИНЕЛЬНИКІВСЬКОМУ РАЙОНІ ЗАГИНУЛО 6 ОСІБ, СЕРЕД НИХ ДІТИ 6 І 8 РОКІВ - ГЛАВА МВС

Кількість постраждалих унаслідок масованої ракетної атаки в Дніпропетровській області зросла до 21 людини

На Ставропіллі впав дальній бомбардувальник Ту-22М3

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

ЗС України за добу ліквідували 870 окупантів

За добу окупанти 442 рази обстріляли Запорізьку область, є руйнування

Генштаб ЗС України : На фронті відбулося 86 бойових зіткнень, на бахмутському напрямку відбито 25 атак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА