19:35 01.11.2019

Депутати "Слуги народу" пропонують скасувати відповідальність за самогоноваріння

2 хв читати

Група депутатів фракції "Слуга народу" зареєструвала 1 листопада у Верховній Раді законопроект №2371 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо скасування правової норми, що передбачає відповідальність за самогоноваріння).

Ініціаторами законопроекту виступили: Володимир Ватрас, Олександр Федієнко, Роман Соха, Анатолій Костюх, Ігор Фріс, Микола Стефанчук.

Тексту законопроекту наразі немає на сайті парламенту.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський подав до парламенту законопроект №2300 "Про внесення змін до закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального" щодо лібералізації діяльності у сфері виробництва та обігу спирту етилового.

Документом, зокрема, з 1 січня 2020 року скасовується державна монополія на виробництво спирту. Планується надати можливості суб'єктам господарювання будь-якої форми власності провадити діяльність з виробництва спирту за умови одержання відповідної ліцензії.

Оптова торгівля на території України харчовим спиртом здійснюватиметься за наявності ліцензії. Оптову торгівлю етиловим спиртом для медичних та ветеринарних цілей можуть здійснювати заклади охорони здоров'я та суб'єкти господарювання (організації) зооветеринарного постачання незалежно від форми власності за наявності ліцензії. Порядок ведення реєстру зазначених закладів встановлює Кабінет Міністрів України.

Проект закону також запроваджує повну лібералізацію експорту спирту з України.

Експорт спирту етилового, спирту етилового ректифікованого виноградного, плодового здійснюють суб'єкти господарювання, які отримали ліцензію на виробництво.

Крім того, з метою захисту вітчизняного товаровиробника законопроектом передбачено, що імпорт спирту до 1 січня 2022 року зможуть здійснювати лише уповноважені Кабміном державні підприємства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА