20:57 01.11.2019

Батько Катерини Гандзюк запросив Зеленського на акцію "Рік без Каті"

2 хв читати
Батько Катерини Гандзюк запросив Зеленського на акцію "Рік без Каті"

Батько загиблої активістки, радника мера Херсона Катерини Гандзюк Віктор запросив президента України Володимира Зеленського відвідати акцію "Рік без Каті", яка відбудеться 4 жовтня біля будівлі Офісу президента.

"4 листопада минає рік, як не стало Каті (...) Рік, за який жоден із організаторів та замовників жорстокого і цинічного вбивства не був покараний. Не покарані і ті, хто покривав злочин. В день смерті Каті о 19:00 по всій Україні та усьому світі пройде акція. Приходьте, я чекатиму вас на акції біля Офісу президента. Вшануйте разом з нами світлу пам'ять Каті. Покажіть, що ви на нашому боці, а не із знахабнілими регіональними елітами", - йдеться відеозверненні, оприлюдненому на сторінці Гандзюка на сторінці у Facebook у п'ятницю.

Як повідомлялося, 31 липня 2018 року в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою активістку Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але незабаром перевели до медзакладу Києва. 4 листопада Гандзюк померла.

Було затримано п'ятьох підозрюваних у замаху на Гандзюк, зокрема чоловіка, зафіксованого на відео з камер спостереження як покупця сірчаної кислоти.

У лютому 2019 року Шевченківський районний суд м. Києва продовжив до 3 липня терміни досудового розслідування в кримінальному провадженні щодо вбивства Гандзюк за підозрою голови Херсонської облради Владислава Мангера, помічника народного депутата Ігоря Павловського, екс-учасника АТО Сергія Торбіна і Олексія Левіна (Москаленка) в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27 (види співучасті), п. п. 4, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

7 травня Генпрокуратура України затвердила і направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно п'яти осіб, обвинувачених у заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть Гандзюк.

6 червня Покровський районний суд Дніпропетровської області затвердив угоду зі слідством п'ятьох обвинувачених і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі (різні терміни).

22 жовтня генеральний прокурор України Руслан Рябошапка пообіцяв за кілька місяців продемонструвати результати розслідування кримінального провадження про вбивство Гандзюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА