07:09 02.11.2019

Розгляд апеляції на вирок співробітниці т.зв. МГБ "ДНР" з позивним "Тереза" перенесено на 21 листопада

2 хв читати
Розгляд апеляції на вирок співробітниці т.зв. МГБ "ДНР" з позивним "Тереза" перенесено на 21 листопада

Харківський апеляційний суд переніс засідання за апеляційною скаргою на вирок, винесений Київським райсудом співробітниці т.зв. міністерства державної безпеки "ДНР", громадянці РФ Ларисі Чубаровій з позивним "Тереза".

"Засідання перенесли на 21 листопада у зв'язку з відпусткою одного з суддів-членів колегії", - повідомили кореспонденту агентства Інтерфакс-Україна в прес-службі Харківського апеляційного суду.

Вирок Чубаровій було винесено 29 червня 2017 року. Апеляційний суд тричі намагався розглянути скаргу на нього, але безуспішно. 3 травня 2018 року взяла самовідвід уся колегія суддів. 18 липня 2018 року і 26 квітня 2018 року про самовідвід заявляли члени колегії.

Як повідомлялося, 7 квітня 2015 року співробітники контррозвідки спільно з колегами з УСБУ в Харківській області затримали ймовірного організатора серії вибухів у Харкові.

Як повідомив радник глави СБУ Маркіян Лубківський, затримана - громадянка Російської Федерації, співробітниця т. зв. міністерства державної безпеки "ДНР" із позивним "Тереза".

За його словами, з’ясовано, що затримана на початку 2014 р. була активною учасницею Антимайдану в Харкові та проросійських протестних акцій. Після початку бойових дій на Донбасі "Тереза" виїхала до Донецька для участі в збройному протистоянні проти України на боці т. зв. ДНР. У лютому 2015 р. "Тереза" за координації керівника одного з управлінь т. зв. МДБ "ДНР" із позивним "Док" прибула до Харкова з метою збирання розвідувальної інформації та координації діяльності диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ), які діють на території регіону. В результаті проведення невідкладних слідчих дій за місцем тимчасового проживання затриманої було виявлено саморобний вибуховий пристрій, військове спорядження та антиукраїнську символіку.

22 вересня 2015 року обвинувальний акт стосовно Чубарової направлено до суду.

29 червня 2017р Київський райсуд Харкова визнав її винною в участі в не передбачених законом збройних формуваннях, незаконному поводженні зі зброєю, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність держави (ч.4 ст.260, ч.1 ст.263, ч.1 ст. 110 КК України) та призначив їй покарання у вигляді 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Чубарова і її адвокат подали апеляційні скарги на вирок.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

Підозрюваного в хабарництві заступника голови Запорізької облради відсторонено від посади - САП

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА