07:23 02.11.2019

До МКС стартує американський вантажний космічний корабель Cygnus

2 хв читати
До МКС стартує американський вантажний космічний корабель Cygnus

Американська ракета-носій Antares з вантажним космічним кораблем Cygnus у суботу стартує до Міжнародної космічної станції (МКС), повідомляє Національне управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA).

Запуск намічений на 09:59 за східним часом США з космодрому NASA Воллопс, який розміщується на однойменному острові біля атлантичного узбережжя американського штату Вірджинія.

За повідомленням NASA, погодні умови в районі космодрому на 95% сприятливі для проведення запуску.

Стиковка корабля Cygnus з МКС запланована на 4 листопада. Вона буде здійснюватися шляхом захоплення "вантажівки", що зблизиться зі станцією, дистанційною рукою-маніпулятором станції Canadarm-2 і подальшим приєднанням її до американського модуля Unity.

Запуск здійснюється в межах комерційного контракту NASA з корпорацією Northrop Grumman, якій належить ракета-носій і автоматичний вантажний космічний корабель. Cygnus повинен буде доставити на МКС близько 3,7 тонн вантажу, зокрема продовольство, а також обладнання та матеріали для проведення десятків наукових досліджень.

Це буде вже 12-й політ космічної "вантажівки" корпорації Northrop Grumman до МКС. Був також ще один невдалий запуск у 2014 році, коли корабель не долетів до станції внаслідок аварії ракети-носія Antares. Перший успішний запуск Cygnus відбувся 18 вересня 2013 року.

Як повідомлялося, напередодні від МКС відстикувався японський вантажний космічний корабель Японії HTV-8 (Kounotori 8 - "Білий лелека 8"). 28 вересня він доставив на станцію більше чотирьох тонн вантажів. Корабель знаходився в складі МКС п'ять тижнів. 2 листопада японська "вантажівка", завантажена сміттям і відходами зі станції, буде виведена з орбіти і згорить у щільних шарах атмосфери Землі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА