08:36 02.11.2019

В СБУ сподіваються, що незабаром знайдуть важливого підозрюваного у справі Гандзюк Левіна і будуть результати з низки розслідуваних проваджень

2 хв читати
В СБУ сподіваються, що незабаром знайдуть важливого підозрюваного у справі Гандзюк Левіна і будуть результати з низки розслідуваних проваджень

Начальник Головного слідчого управління СБУ Богдан Тиводар сподівається, що вжиті заходи допоможуть найближчим часом знайти оголошеного в розшук підозрюваного у вбивстві херсонської активістки Катерини Гандзюк Олексія Левіна (Москаленка) і будуть оприлюднені результати з низки розслідуваних кримінальних проваджень, пов'язаних з нападом на Гандзюк.

"Складність цього злочину в тому, що основний організатор, підозрюваний Левін, знаходиться в розшуку. Сподіваємося, що найближчим часом завдяки вжитим заходам Службою безпеки, Інтерполом, він буде знайдений. На жаль, його свідчень нам не вистачає. Інші особи, Торбін і виконавці, надали свідчення, на яких, а також на інших, ґрунтується підозра Левіну та Мангеру (главі Херсонської облради Владиславу Мангеру - ІФ)", - сказав він в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" на телеканалі "Україна".

Тиводар зазначив, що слідство у справі Гандзюк просувається, перевіряються на причетність до злочину не тільки екс-глава Херсонської ОДА Андрій Гордєєв і депутат Херсонської облради Євген Рищук, а й інші особи, які "могли замовити і замовили цей страшний злочин".

"Але поки офіційну підозру вручено Мангеру як організатору і замовнику нападу на Гандзюк, що призвело до її смерті. На жаль, достатніх, підкреслюю, достатніх доказів на сьогоднішній день для повідомлення про підозру іншим особам, які замовили (напад на Гандзюк - ІФ), поки що, підкреслюю, немає", - вказав він.

Начальник ГСУ СБУ нагадав, що кримінальне провадження щодо Левіна і Мангера наразі зупинено, разом з тим, крім цього провадження, слідчі СБУ розслідують ще п'ять кримінальних проваджень, пов'язаних з нападом на Гандзюк, а також з обставинами, які передували цьому.

"За цими п'яти кримінальними провадженнями робота слідчих триває, під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України. І можу вас запевнити, що найближчим часом за цими провадженнями будуть результати, і вони будуть оприлюднені для громадськості", - запевнив він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА