16:42 02.11.2019

Іспанія запропонувала допомогти Греті Тунберг перетнути Атлантику, щоб потрапити на кліматичний форум

2 хв читати

 Міністр екологічних перетворень Іспанії Тереса Рібера запропонувала шведській активістці Греті Тунберг допомогти перетнути Атлантику, щоб потрапити на кліматичний форум COP25 в Мадриді, пише в суботу Politico.

"Було б чудово зустрітися з тобою тут, в Мадриді... Ми б хотіли допомогти тобі перетнути Атлантику. Ми готові з тобою зв'язатися, щоб зробити це можливим", - заявила міністр Рібера.

Тунберг написала в Twitter з проханням про допомогу. "Здається, я проїхала півсвіту даремно. Тепер мені потрібно знайти спосіб перетнути Атлантику в листопаді. Якщо хто-небудь може мені допомогти знайти транспорт, я буду дуже вдячна", - написала вона.

Раніше планувалося, що саміт прийме Чилі, проте цього тижня президент країни Себастьян Піньєра оголосив, що держава не зможе прийняти захід. Тому COP25 перенесли в Мадрид. Сама Тунберг зараз перебуває в США.

За останній рік 16-річна шведка Грета Тунберг здобула широку популярність. Її запрошували в міжнародні організації, зокрема в ООН. Вона активно виступає за захист навколишнього середовища і закликає до негайних рішучих дій для боротьби зі змінами клімату.

Щоб привернути увагу громадськості до проблем, пов'язаних з кліматом, Тунберг минулого року почала щоп’ятниці замість занять у школі приходити до шведського парламенту, вимагаючи від влади активних заходів для захисту навколишнього середовища. Поступово її одиночна акція знайшла підтримку в інших країнах світу і переросла в рух школярів і студентів, що вимагають дій для запобігання глобальному потеплінню. Грету Тунберг підтримують багато політиків і знаменитостей. З нею зустрічався генсек ООН Антоніу Гуттерріш і актор Арнольд Шварценеггер.

У вересні 2019 року вона виступила в ООН, звинувативши лідерів країн світу в тому, що вони, не вживаючи заходів щодо захисту клімату, "вкрали" у неї "мрії і дитинство".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА