19:16 02.11.2019

Суд призначив заставу в 100 млн грн для депутата Дубневича

2 хв читати
Суд призначив заставу в 100 млн грн для депутата Дубневича

Вищий антикорупційний суд у суботу ухвалив відмовити в застосуванні запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою народного депутата (група "За майбутнє") Ярослава Дубневича і призначив заставу розміром 100 млн грн, яку має бути внесено протягом 5 днів.

Як повідомляє кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", внесення застави можливо на спецрахунок протягом дії постанови суду - 5 днів.

Суд зобов'язав Дубневича повідомляти детективу (слідчому), прокурору про зміну свого місця проживання і / або роботи. Він повинен утримуватися від спілкування зі свідками в даному кримінальному провадженні, а також зобов'язаний здати на зберігання в орган попереднього розслідування свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в'їзд в Україну. Також носити електронний браслет.

Питання про оскарження зазначеного заходу в Апеляційній палаті антикорупційного суду буде вирішено після ознайомлення з повним текстом рішення суду.

Як повідомлялося, Дубневича підозрюють у кримінальному злочині, передбаченому ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Як стверджує САП, Дубневич скористався своїм статусом народного депутата і голови транспортного комітету парламенту, щоб у змові з керівниками ймовірно підконтрольних йому підприємств, отримати неправомірну вигоду розміром понад 93 млн грн на угоді з постачанням комплектуючих для "Укрзалізниці". Колишньому главі транспортного комітету Ради загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі.

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) просив суд обрати підозрюваному нардепу запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном 60 днів з альтернативою внесення застави в 93 млн грн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА