20:13 02.11.2019

Дубневич готує апеляцію на рішення ВАКС

2 хв читати
Дубневич готує апеляцію на рішення ВАКС

Народний депутат (група "За майбутнє") Ярослав Дубневич готує апеляційну скаргу на постанову Вищого антикорупційного суду України про заставу в розмірі 100 млн грн.

"За відсутності будь-яких доказів, вважаю, постанову суду необґрунтованою, тому готуємо апеляційну скаргу", - написав нардеп на своїй сторінці в Фейсбук у суботу ввечері.

Раніше Вищий антикорупційний суд постановив відмовити в застосуванні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Дубневича і призначив заставу розміром 100 млн грн, яка має бути внесена протягом 5 днів.

Внесення застави можливо на спецрахунок протягом дії постанови суду - 5 днів.

Суд зобов'язав Дубневича здати паспорти і носити електронний браслет.

Питання про оскарження зазначеного заходу в Апеляційній палаті антикорупційного суду буде вирішено після ознайомлення з повним текстом рішення суду.

Як повідомлялося, Дубневича підозрюють у кримінальному злочині, передбаченому ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Як стверджує САП, Дубневич скористався своїм статусом народного депутата і голови транспортного комітету парламенту, щоб у змові з керівниками ймовірно підконтрольних йому підприємств, отримати неправомірну вигоду розміром понад 93 млн грн на угоді з постачанням комплектуючих для "Укрзалізниці". Колишньому главі транспортного комітету Ради загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі.

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) просив суд обрати підозрюваному нардепу запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном 60 днів з альтернативою внесення застави в 93 млн грн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА