21:59 02.11.2019

Суд узяв під варту начальника лісгоспу на Харківщині, який намагався підкупити детектива НАБУ

2 хв читати
Суд узяв під варту начальника лісгоспу на Харківщині, який намагався підкупити детектива НАБУ

Вищий антикорупційний суд обрав у суботу запобіжний захід директору Гутянського лісгоспу (Харківська область) Віктору Сисі, підозрюваному в спробі підкупу детектива Національного антикорупційного бюро України (ч.3 ст.369 КК України).

"Вищий антикорупційний суд за клопотанням детектива НАБУ, погодженим прокурором САП, застосував запобіжний захід ... у вигляді утримання під вартою терміном 60 днів", - йдеться в інформації, опублікованій на сторінці ВАСК в Facebook.

Суд також визначив заставу розміром 2600 прожиткових мінімумів для працездатних громадян (4 млн. 994,6 тис. грн).

Як повідомлялося, увечері 30 жовтня Сиса був затриманий при спробі дати хабар $ 100 тис. детективу НАБУ. За інформацією НАБУ, затриманий пропонував хабар за вирішення питання про закриття кримінального провадження за фактом протиправного відчуження значних обсягів неврахованого майна державного підприємства у вигляді деревини і продажу лісоматеріалів за заниженими цінами на користь підконтрольних йому приватних суб'єктів господарювання.

Раніше, 17 липня президент України Володимир Зеленський провів у Харкові нараду, на якій зажадав від правоохоронних органів припинити масштабну незаконну вирубку лісів у регіоні.

Директор ДП "Жовтневий лісгосп" Руслан Чагаровський, відповідаючи на питання Зеленського, хто "кришує чорних лісорубів", назвав директора Гутянського лісгоспу Віктора Сису. Це ж господарство назвав в.о. глави Держекоінспекції Ігор Яковлєв серед тих, котрі не пускали інспекторів для проведення перевірки.

28 серпня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом САП у межах розслідування можливих зловживань при продажу деревини (ч.2 ст.364) провели обшуки в Харківській області за місцем проживання низки посадових осіб ДП "Гутянське лісове господарство" та комерційних компаній.

За місцем одного з обшуків детективи НАБУ були змушені викликати поліцію, оскільки власник житла протидіяв проведенню обшуку.

Як повідомив Олексій Кучер, обраний народним депутатом в окрузі №179 від партії "Слуга народу", протидіяли детективам НАБУ при проведенні обшуку в будинку Сиси.

За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.342 (опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов'язків) та ч.2 ст.345 (насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА