07:28 03.11.2019

Американський вантажний космічний корабель Cygnus успішно вийшов на орбіту

2 хв читати
Американський вантажний космічний корабель Cygnus успішно вийшов на орбіту

Американський вантажний космічний корабель Cygnus після відділення від другого ступеня ракети-носія Antares у суботу успішно виведений на орбіту, повідомило Національне управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA).

Запуск "вантажівки" Cygnus до МКС за допомогою ракети-носія Antares був здійснений з космодрому NASA Воллопс, який розміщується на однойменному острові біля атлантичного узбережжя американського штату Вірджинія.

Стиковка корабля Cygnus з МКС запланована на 4 листопада. Вона буде здійснюватися шляхом захоплення "вантажівки", що зблизилася зі станцією, дистанційної рукою-маніпулятором Canadarm-2 і подальшим приєднанням її до американського модуля Unity.

Запуск здійснюється в межах комерційного контракту NASA з корпорацією Northrop Grumman, якій належить ракета-носій і автоматичний вантажний космічний корабель. Cygnus повинен буде доставити на МКС близько 3,7 тонн вантажу, зокрема продовольство, а також обладнання і матеріали для проведення десятків наукових досліджень.

Це вже 12-й політ космічної "вантажівки" корпорації Northrop Grumman до МКС. Був також ще один невдалий запуск в 2014 році, коли корабель не долетів до станції внаслідок аварії ракети-носія Antares. Перший успішний запуск Cygnus відбувся 18 вересня 2013 року.

Як повідомлялося, напередодні від МКС відстикувався японський вантажний космічний корабель Японії HTV-8 (Kounotori 8 - "Білий лелека 8"). 28 вересня він доставив на станцію більше чотирьох тонн вантажів. Корабель знаходився в складі МКС п'ять тижнів. 2 листопада японська "вантажівка", завантажена сміттям і відходами зі станції, була виведена з орбіти і згоріла в щільних шарах атмосфери Землі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА