07:24 04.11.2019

Американський космічний корабель Cygnus у понеділок зістикується з МКС

2 хв читати
Американський космічний корабель Cygnus у понеділок зістикується з МКС

Виведений на орбіту американський вантажний космічний корабель Cygnus у понеділок має зістикуватися з Міжнародною космічною станцією (МКС), повідомило Національне управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA).

Запуск "вантажівки" Cygnus до МКС за допомогою ракети-носія Antares був здійснений минулої суботи з космодрому NASA Воллопс, який розміщується на однойменному острові біля атлантичного узбережжя американського штату Вірджинія.

Стиковка буде здійснюватися шляхом захоплення "вантажівки", яка зблизилася зі станцією, дистанційною рукою-маніпулятором Canadarm-2 і подальшим приєднанням її до американського модуля Unity.

Запуск був здійснений в межах комерційного контракту NASA з корпорацією Northrop Grumman, якій належить ракета-носій і автоматичний вантажний космічний корабель. Cygnus повинен буде доставити на МКС близько 3,7 тонн вантажу, зокрема продовольство, а також обладнання та матеріали для проведення десятків наукових досліджень.

Зокрема, він везе на станцію експериментальну духовку Zero-G Oven, за допомогою якої екіпаж зможе готувати їжу, навіть печиво. На станцію буде доставлений антирадіаційний жилет AstroRad Vest - новітня розробка із захисту від космічної радіації для майбутніх далеких польотів в космос. Cygnus також везе спеціальне обладнання для переробки вироблених на станції 3D-принтером матеріалів в сировину для повторного друку.

Крім того, американська "вантажівка" доставить обладнання для ремонту встановленого на поверхні МКС альфа-магнітного спектрометра, який буде проведено в ході майбутніх виходів астронавтів у відкритий космос.

Корабель пробуде в складі МКС близько двох місяців - до січня наступного року, після чого він відстикується від станції, буде зведений з орбіти і згорить у щільних шарах атмосфери.

Це вже 12-й політ космічної "вантажівки" корпорації Northrop Grumman до МКС. Був також ще один невдалий запуск в 2014 році, коли корабель не долетів до станції внаслідок аварії ракети-носія Antares. Перший успішний запуск Cygnus відбувся 18 вересня 2013 року.

Як раніше повідомлялося, минулої п'ятниці від МКС відстикувався японський вантажний космічний корабель Японії HTV-8 (Kounotori 8 - "Білий лелека 8"). 28 вересня він доставив на станцію більше чотирьох тонн вантажів. Корабель знаходився в складі МКС п'ять тижнів. 3 листопада японська "вантажівка", завантажена сміттям і відходами зі станції, була виведена з орбіти і згоріла в щільних шарах атмосфери Землі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА