10:31 04.11.2019

Житель Закарпаття намагався переправити через держкордон 12 в'єтнамців-нелегалів, маскуючи їх від тепловізорів та імітуючи сліди тварин

2 хв читати
Житель Закарпаття намагався переправити через держкордон 12 в'єтнамців-нелегалів, маскуючи їх від тепловізорів та імітуючи сліди тварин

В с. Горонглаб Закарпатської області правоохоронці виявили 12 нелегальних мігрантів, які намагалися перетнути кордон у супроводі українця, повідомляє прес-служба Національної поліції України.

"3 листопада близько 18:35 на лінію 102 надійшло повідомлення від працівників Державної прикордонної служби про те, що вони за 300 метрів від лінії державного кордону затримали групу мігрантів", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що групу іноземців супроводжував 36-річний житель м. Берегового. Мігранти не мали при собі жодних документів, які посвідчували б їхню особу або надавали право перебувати на території України.

У свою чергу в Держприкордонслужбі України розповіли, що затримані назвалися громадянами В'єтнаму. Затриманий же українець перебував у досить збудженому стані та намагався чинити фізичний опір прикордонникам.

"Як з'ясувалося, організатори добре готували нелегалів для подорожі. В'єтнамці із собою мали маскувальні накидки, які давали б їм змогу залишатися непоміченими для тепловізорів, спальний мішок, а також в одного із затриманих прикордонники виявили імітатор сліду дикої тварини", - йдеться в оприлюдненому прес-службою прикордонвідомства повідомленні.

У поліції додали, що в діях українця вбачаються ознаки кримінального злочину, передбаченого ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

"Іноземців доставлено в пункт тимчасового тримання нелегальних мігрантів Мукачівського прикордонного загону. У поліції з'ясують причини, обставини та підстави їх перебування на території Закарпаття", - зазначили в поліції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА