10:42 04.11.2019

Франція та Німеччина у роковини загибелі Гандзюк сподіваються на притягнення до відповідальності винуватців її смерті

2 хв читати
Франція та Німеччина у роковини загибелі Гандзюк сподіваються на притягнення до відповідальності винуватців її смерті

Посольства Франції та Німеччини в Україні очікують від правоохоронців винесення вироку замовникам нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк, внаслідок якого вона померла.

"Рік тому громадська активістка Катерина Гандзюк стала жертвою нападу - її навмисне облили кислотою, і вона загинула внаслідок отриманих травм. Ми шануємо її пам'ять. Як і її близькі, і сім'я, ми очікуємо суду та вироку замовникам цього огидного злочину", - йдеться в повідомленні посольства Франції на сторінці у Twitter у понеділок.

У свою чергу в посольстві Німеччини в Україні також наголосили, що чекають на суд і вирок замовникам нападу, який спричинив смерть Гандзюк.

Як повідомлялося, 31 липня 2018 року в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою активістку Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але незабаром перевели до медзакладу Києва. 4 листопада Гандзюк померла.

Було затримано п'ятьох підозрюваних у замаху на Гандзюк, зокрема чоловіка, зафіксованого на відео з камер спостереження як покупця сірчаної кислоти.

У лютому 2019 року Шевченківський районний суд м. Києва продовжив до 3 липня терміни досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо вбивства Гандзюк за підозрою голови Херсонської облради Мангера, помічника народного депутата Ігоря Павловського, екс-учасника АТО Сергія Торбіна й Олексія Левіна (Москаленка) у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч.3 ст. 27 (види співучасті), п. п. 4, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

7 травня 2019 року Генпрокуратура України затвердила й направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно п'ятьох осіб, обвинувачених у заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть Гандзюк.

6 червня Покровський районний суд Дніпропетровської області затвердив угоду зі слідством п'ятьох обвинувачених і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі (різні терміни).

22 жовтня Рябошапка пообіцяв через кілька місяців продемонструвати результати розслідування кримінального провадження про вбивство Гандзюк.

3 листопада Служба безпеки України повідомила, що встановлює можливу причетність співробітників поліції до сприяння виїзду за кордон організатора нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк Олексія Левіна, місцезнаходження якого офіційно ще не встановлено, а крім голови Херсонської облради Владислава Мангера були й інші замовники злочину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА