16:55 04.11.2019

У США виконано успішне випробування системи порятунку екіпажу перспективного космічного корабля Starliner

2 хв читати

Корпорація Boeing у понеділок виконала успішне випробування системи аварійного порятунку екіпажу свого перспективного багаторазового пілотованого космічного корабля CST-100 Starliner, повідомило Національне управління США з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA).

За даними NASA, під час випробування, здійсненого зі стартового майданчика на ракетному полігоні Вайт-Сендс у штаті Нью-Мексико, на кораблі Starliner було запущено чотири двигуни системи порятунку та двигуни системи орієнтації.

Вони забезпечили відведення пілотованої капсули корабля в бік від пускового майданчика на 1,6 тис. метрів, моделюючи роботу системи порятунку в разі виникнення аварійної ситуації під час старту ракети-носія. Після цього на ній спрацювала парашутна система.

Boeing провадить розробку пілотованого космічного корабля CST-100 Starliner, який планується виводити на орбіту ракетами-носіями Atlas V.

Багаторазовий корабель Starliner корпорації Boeing є частиною програми розвитку комерційних пілотованих польотів, що фінансуються NASA.

16 вересня 2014 року корпорація Boeing стала одним із двох переможців конкурсу в рамках підпрограми Commercial Crew Transportation Capability (CCtCap) і отримала контракт від NASA на суму $4,2 млрд для завершення розробки корабля та його сертифікації для польотів до МКС.

Перший безпілотний політ корабля передбачається здійснити в грудні поточного року, з екіпажем - у першому кварталі 2020 року.

Після завершення у 2011 році польотів американських шатлів багаторазового використання Space Shuttle NASA припинило власні пілотовані польоти на орбіту. На сьогодні єдиним засобом доставки американських астронавтів на МКС є російські кораблі "Союз".

Аналогічну програму створення пілотованого корабля - Crew Dragon у рамках контракту з NASA здійснює компанія Space X підприємця Ілона Маска. Наразі вантажні модифікації цього корабля - Crew Dragon забезпечують постачання МКС.

Після успішного демонстраційного непілотованого польоту Crew Dragon на МКС, який відбувся в березні, SpaceX виконала у квітні також вогневі випробування двигунів системи порятунку космічного апарата. Вони завершилися невдачею. Під час задіяння двигунів аварійного порятунку стався вибух, який призвів до знищення пілотованої капсули.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА