07:31 05.11.2019

Трамп заявив, що не знає екс-посла США в Україні Йованович

2 хв читати
Трамп заявив, що не знає екс-посла США в Україні Йованович

Президент США Дональд Трамп сказав, що він не знає колишнього посла США в Україні Мері Йованович, яка заявила під час слухань в Конгресі, що була знята зі своєї посади, тому що президент втратив довіру до неї.

"Я, дійсно, не знаю її", - сказав Трамп журналістам в Білому домі перед від'їздом на передвиборчий мітинг в Лексингтоні (штат Кентуккі).

Він зазначив, що президент України Володимир Зеленський, згідно з опублікованою стенограмою Білого дому липневого дзвінка між ними, також не був задоволений нею.

"Якщо ви подивитеся на стенограми, президент України теж не був її прихильником. Я впевнений, що вона дуже гарна жінка, просто я мало про неї знаю", - заявив президент США.

Згідно з опублікованою стенограмою липневого дзвінка, Зеленський заявляв, що ставлення Йованович до нього "було далеко не найкращим, оскільки вона захоплювалася попереднім президентом і була на його боці".

"Вона не прийняла б мене як нового президента досить добре", - сказав Зеленський Трампу.

Американський лідер також укотре заявив, що в скарзі викривача було багато неправдивої інформації.

"Я думаю, що цей викривач дав багато неправдивої інформації, і ви повинні побачити, хто цей викривач", - зазначив він.

Раніше демократи палати представників США опублікували в понеділок перші стенограми свідчень, даних в межах процедури імпічменту президента США Дональда Трампа.

Восени 2019 року в США розгорівся політичний скандал навколо телефонної розмови Трампа із Зеленським. Причиною стали публікації ЗМІ, в яких з посиланнями на інформатора йшлося, що Трамп нібито чинив тиск на Зеленського, домагаючись початку розслідування щодо діяльності в Україні одного з основних кандидатів в президенти США від Демократичної партії Джо Байдена і його сина Хантера.

В результаті "українського скандалу" демократи в палаті представників 24 вересня ініціювали процедуру імпічменту Трампа.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА