08:47 05.11.2019

Сі Цзіньпін дав позитивну оцінку діяльності глави адміністрації Гонконгу

2 хв читати
Сі Цзіньпін дав позитивну оцінку діяльності глави адміністрації Гонконгу

Голова КНР Сі Цзіньпін високо оцінив діяльність адміністрації Гонконгу і заявив про високий ступінь довіри до її очільниці Керрі Лем, повідомляє у вівторок агентство "Сіньхуа".

Китайський керівник сказав, що Лем "виконала велику і важку роботу" і прагне стабілізувати ситуацію в Гонконзі, зазначає агентство.

"Сі висловив високу ступінь довіри центрального уряду до Лем і повне визнання її роботи і роботи її команди", - йдеться в повідомленні.

Він заявив: "Припинення насильства і хаосу і відновлення порядку залишаються найважливішим завданням для Гонконгу", і закликав до "ефективних зусиль", спрямованих на поліпшення життя населення Гонконгу і налагодження діалогу з усіма верствами суспільства.

Зустріч Сі Цзіньпіна з Лем відбулася "на полях" міжнародного торгового ярмарку в Шанхаї.

Водночас, офіційні китайські ЗМІ вважають, що владі слід більш жорстко підходити до безладів в Гонконзі з метою наведення порядку в цьому спеціальному адміністративному районі Китаю.

"Активізація актів насильства в Гонконзі вимагає більш жорсткої лінії для відновлення порядку", - йшлося в редакційній статті англомовної газети China Daily в понеділок.

"Ці виступи приречені на провал лише тому, що насильство буде покаране за всією суворістю закону", - підкреслила газета.

Газета Global Times минулої неділі закликала "правоохоронні органи Гонконгу залучити натовп до відповідальності за вандалізм якомога швидше".

Чергові акції протесту, що пройшли в Гонконзі минулими вихідними, супроводжувалися зіткненнями демонстрантів з силами правопорядку, є постраждалі.

У Гонконзі вже близько п'яти місяців тривають масові виступи. Приводом послужив намір влади міста внести зміни в закон про екстрадицію, які дозволили б висилати до країн, що не мають відповідної угоди з Гонконгом, включно з материковим Китаєм, підозрюваних у скоєнні злочинів.

У зв'язку з протестами прийняття цих поправок було відкладено, втім, протестні акції, які супроводжуються зіткненнями демонстрантів з поліцією, тривають з новими вимогами, зокрема, введення в адміністративному районі системи прямих виборів керівництва.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА