14:33 05.11.2019

Директор Гутянського лісгоспу на Харківщині, підозрюваний у спробі підкупити детектива НАБУ, вийшов під заставу

2 хв читати
Директор Гутянського лісгоспу на Харківщині, підозрюваний у спробі підкупити детектива НАБУ, вийшов під заставу

Директор Гутянського лісгоспу (Харківська область) Віктор Сиса, підозрюваний у спробі підкупу детектива Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), вийшов на свободу після сплати застави, повідомив адвокат чиновника Ігор Черезов.

"Пан Сиса вийшов під заставу учора (в понеділок - ІФ)", - сказав Черезов кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Адвокат уточнив, що необхідну суму (4 млн 994,6 тис. грн) внесли родичі його підзахисного.

Він не зміг відповісти, чи буде подано апеляцію на запобіжний захід. "Ми ще обговорюємо це питання", - сказав Черезов.

Як повідомлялося, увечері 30 жовтня Сису затримано під час спроби дати хабар у $100 тис. детективу НАБУ. За інформацією НАБУ, затриманий пропонував хабар за вирішення питання про закриття кримінального провадження за фактом протиправного відчуження значних обсягів необлікованого майна державного підприємства у вигляді деревини та продажу лісоматеріалів за заниженими цінами на користь підконтрольних йому приватних суб'єктів господарювання.

2 листопада Вищий антикорупційний суд обрав Сисі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 днів. Суд також визначив заставу розміром 2600 прожиткових мінімумів для працездатних громадян (4 млн 994,6 тис. грн).

Раніше, 17 липня президент України Володимир Зеленський провів у Харкові нараду, на якій вимагав від правоохоронних органів припинити масштабне незаконне вирубування лісів у регіоні.

Директор ДП "Жовтневий лісгосп" Руслан Чагаровський, відповідаючи на запитання Зеленського, хто "кришує чорних лісорубів", назвав директора Гутянського лісгоспу Віктора Сису. Це саме господарство назвав в.о. глави Держекоінспекції Ігор Яковлєв серед тих, які не пускали інспекторів для проведення перевірки.

28 серпня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом САП у рамках розслідування можливих зловживань під час продажу деревини (ч. 2 ст. 364) провели обшуки у Харківській області за місцем проживання деяких посадових осіб ДП "Гутянське лісове господарство" та комерційних компаній.

За місцем одного з обшуків детективи НАБУ були змушені викликати поліцію, оскільки власник житла чинив опір проведенню обшуку.

Як повідомив Олексій Кучер, обраний народним депутатом в окрузі №179 від партії "Слуга народу", детективам НАБУ чинили опір під час проведення обшуку в будинку Сиси. За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 342 (опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов'язків) та ч. 2 ст. 345 (насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА