14:39 05.11.2019

У Харківській області не запущено 69 котелень, без тепла 4% об'єктів соцсфери і 13% житлових будинків

3 хв читати
У Харківській області не запущено 69 котелень, без тепла 4% об'єктів соцсфери і 13% житлових будинків

Станом на ранок вівторка у Харківській області запущено 91,5% котелень, повідомив директор департаменту житлово-комунального господарства і розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації (ХОДА) Сергій Магдисюк.

"Із 798 котелень у роботі 729. Це становить близько 91,5% від загального обсягу котелень", - сказав Магдисюк на брифінгу у вівторок.

За його словами, без тепла залишаються 1010 житлових будинків та 71 об'єкт соцсфери.

"Із 7758 житлових будинків, які перебувають на централізованому опаленні, 6748 будинків уже підключені до послуги "централізоване теплопостачання" (87%). Із 1698 об'єктів соцсфери 1627 уже підключені. Це практично 96%", - сказав Магдисюк.

Він уточнив, що із 746 дитячих садків тепло подали до 727, із 741 школи - до 704 та з 211 лікарень - до 196.

Магдисюк також повідомив, що в Харкові підключено 100% котелень, але без тепла залишаються 628 житлових будинків, дитсадок, школа та чотири лікарні.

Найбільш складна ситуація в м. Куп’янську та смт Чкаловське, які має забезпечувати теплом КП "Обласний інформаційно-технічний центр". За словами Магдсюка, проблема в тому, що підприємство досі не підписало договору з НАК "Нафтогаз" і не отримало лімітів.

Як пояснив директор департаменту ЖКГ і розвитку інфраструктури ХОДА, це пов'язано з тим, що КП "Дирекція розвитку інфраструктури і територій", яке раніше забезпечувало теплом ці населені пункти, нині перебуває в стадії ліквідації.

"НАК наполягає, що борги (за газ, які були у КП "Дирекція розвитку інфраструктури і територій" - ІФ) були переведені на нове підприємство... Це борги, які накопичувалися КП "Дирекція розвитку інфраструктури і територій" з 2005 року. Два роки тому було розпочато процедуру банкрутства. На сьогодні триває процедура ліквідації підприємства, вимога НАК - перевести борг щодо котелень у Куп’янську на нове підприємство "Обласний інформаційно-технічний центр". Наша позиція: у нас немає боргів перед НАК "Нафтогазом", тому що ми здійснюємо поточне споживання. "Нафтогаз" наполягає, щоб ми взяли борг із підприємства, яке вони ж збанкротили", - сказав Магдисюк.

Він висловив сподівання, що найближчим часом ситуацію буде врегульовано і договір буде підписано, оскільки в Куп’янську вже відбулася сесія міськради, на якій депутати погодилися прийняти вимогу НАК і визнати частину боргу. Аналогічне рішення має бути ухвалено на сесії в Чкаловському, яка запланована на 7 листопада. Водночас Магдисюк відмовився називати орієнтовні дати подання тепла в цих населених пунктах.

Хоча від початку опалювального сезону минуло вже три тижні, Магдисюк вважає, що підстав говорити про зрив опалювального сезону немає.

"Я не можу сказати, що був зрив опалювального сезону, тому що я бачив, яка була підготовка", - сказав Магдисюк.

Як повідомлялося, опалювальний сезон у Харкові та області розпочався 15 жовтня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА