19:50 05.11.2019

ВАКС у середу розгляне справу про розтрату 58 млн грн під час закупівлі палива для Міноборони

2 хв читати
ВАКС у середу розгляне справу про розтрату 58 млн грн під час закупівлі палива для Міноборони

Вищий антикорупційний суд призначив на 6 листопада підготовче судове засідання у справі про розтрату коштів державного бюджету України під час закупівлі палива для Міністерства оборони України (на загальну суму понад 58 млн грн), повідомляє прес-служба ВАКС у вівторок.

"Завтра, 6 листопада, у Вищому антикорупційному суді відбудеться підготовче судове засідання, одним з обвинувачених в якому є екс-заступник міністра оборони і ще п'ятеро осіб. Їх пов'язують із фактом розтрати державних коштів в особливо великому розмірі під час закупівлі палива для Міністерства оборони України", - йдеться в повідомленні.

За версією слідства, через неправомірні дії обвинувачених осіб державі завдано збитків у розмірі понад 58 млн грн.

Підготовче судове засідання відбудеться о 10:00.

Як повідомлялося, 11 жовтня 2017 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом САП затримали заступника міністра оборони України Ігоря Павловського та директора департаменту держзакупівель і постачання матеріальних ресурсів Міноборони Володимира Гулевича за підозрою у причетності до розтрати понад 149 млн грн держкоштів під час закупівлі пального для оборонного відомства.

За версією слідства, на початку 2016 року Комітет із конкурсних торгів Міноборони організував процедуру відкритих торгів на закупівлю рідкого пального. За результатами торгів 26 квітня 2016 року комітет за 14 лотами затвердив до оплати пропозиції одного з учасників торгів як найбільш економічно вигідні. 13 і 18 травня 2016 року між міністерством та переможцем конкурсних торгів було укладено 14 договорів про постачання для державних потреб пального для техніки спеціального призначення за рахунок коштів держбюджету на загальну суму понад 1 млрд грн.

Солом'янський райсуд Києва 12 жовтня 2017 року обрав запобіжний захід Павловському у вигляді цілодобового домашнього арешту. Однак це судове рішення оскаржив захист заступника міністра. 16 жовтня НАБУ затримало фактичного власника комерційного підприємства за підозрою у розтраті бюджетних коштів в особливо великих розмірах під час закупівлі пального для Міноборони. 17 жовтня Солом'янський райсуд Києва відпустив затриманого інвестора компанії "Трейд Коммодіті" Володимира Трофименка під особисте зобов'язання з обов'язком носити електронний браслет. 11 квітня 2018 року Інтерпол оголосив у міжнародний розшук директора компанії "Трейд Коммодіті" Вадима Майка у справі про розкрадання 149 млн грн під час постачання пального для потреб Міноборони. 9 липня того самого року було також затримано комерційного директора компанії-постачальника палива, якого було оголошено у міжнародний розшук.

8 жовтня САП направила до ВАКС справу про розтрату 58 млн грн під час закупівлі палива для Міноборони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДТЕК планує відновити електропостачання знеструмлених споживачів Святошинського району Києва протягом двох годин

Дрони СБУ уразили дві нафтобази в Смоленській області - джерело

Окупанти завдали удару по місцю зберігання несправної автотехніки в Одесі, жертв немає - Сили оборони півдня

Російські суди в березні винесли рекордну кількість вироків за дезертирство - британська розвідка

ДТЕК має намір до кінця дня підключити знеструмлених споживачів після ранкової атаки в Одесі

Мінсоцполітики України презентувало демографічну стратегію до 2040 року

В Одесі затримано рецидивіста, який передавав окупантам дані про розташування ППО

Росіяни вранці вдарили ракетою по Одесі: постраждала жінка, пошкоджено 30 будинків

Удари українських дронів і повені призвели до зниження нафтоперероблення в РФ до 11-місячного мінімуму - ISW

На Донеччині за минулий день через обстріли поранені семеро жителів - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА