06:52 06.11.2019

Суд продовжив утримання під вартою підозрюваному у підготовці диверсії, що загрожувала позбавити водопостачання Харків і Лозову

2 хв читати
Суд продовжив утримання під вартою підозрюваному у підготовці диверсії, що загрожувала позбавити водопостачання Харків і Лозову

Київський районний суд Харкова продовжив запобіжний захід жителю області, підозрюваному в підготовці диверсії на території комплексу водопідготовки "Дніпро" КП "Харківводоканал" у cел. Краснопавлівка.

"Продовжити підозрюваному ... термін утримання під вартою в державній установі "Харківський слідчий ізолятор" на 42 дні, тобто до 12 грудня 2019 року, без визначення застави", - йдеться в ухвалі слідчого судді Костянтина Садовського, опублікованому на сайті єдиного держреєстру судових рішень.

У мотивувальній частині рішення зазначено, що підозрюваний і його адвокат заперечували проти продовження тримання під вартою і просили замінити його більш м'яким запобіжним заходом у вигляді домашнього арешту.

Рішення було прийнято 1 листопада, а 4 листопада було опубліковано на сайті єдиного держреєстру судових рішень.

Як повідомлялося, в червні 2019 року співробітники Департаменту контррозвідки Служби безпеки України спільно з Управлінням СБУ в Харківській області попередили скоєння диверсії на об'єкті критичної інфраструктури області завербованим ФСБ РФ місцевим жителем.

"Оперативники спецслужби спільно з бійцями спецпідрозділу СБУ "А" затримали жителя Харківської області після закладки і спроби приведення в дію вибухового пристрою на території комплексу водопідготовки "Дніпро" КП "Харківводоканал" у селищі Краснопавлівка", - повідомив прес-центр СБ України.

За інформацією спецслужби, за словами затриманого, в лютому 2019 року він був завербований співробітниками ФСБ РФ в м.Білгород (РФ) і скоїв цей злочин за їх завданням.

"Диверсант заклав вибухівку в безпосередній близькості від ємності з хлором, яка технологічно задіяна в системі очищення води і, в разі пошкодження, відновленню не підлягає. За попередніми даними, потужність вибухівки еквівалентна двом кілограмам тротилу. Вибух міг призвести до дестабілізації соціально-економічної обстановки в регіоні через припинення водопостачання в містах Харків і Лозова", - йдеться в повідомленні.

Затриманому оголошено підозру про вчинення злочину, передбаченого ст.113 КК України (диверсія).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА