08:27 06.11.2019

Волкер: Трамп не висував як умову зустрічі із Зеленським ведення Україною розслідування, пов'язаного з виборами США 2016 р

2 хв читати
Волкер: Трамп не висував як умову зустрічі із Зеленським ведення Україною розслідування, пов'язаного з виборами США 2016 р

Екс-спецпредставник США в Україні Курт Волкер при наданні свідчень у Конгресі заявив, що президент США Дональд Трамп не вимагав від української влади проводити розслідування, пов'язане з виборами США 2016 року, як умову для зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським.

"Ми запитали Волкера: "Трамп коли-небудь відмовляв у зустрічі з президентом Зеленським, поки українці не дадуть зобов'язання розслідувати обвинувачення, пов'язані з виборами 2016 року?", - написав конгресмен Джим Джордан в Twitter

"Відповідь на це питання - ні, ніякого взаємозв'язку немає", - відповів Волкер, згідно зі стенограмою свідчень, витяги з яких оприлюднив конгресмен.

Зі свого боку постпред США в ЄС Гордон Сондланд під час надання свідчень у конгресі заявив, що умовою для зустрічі президента Дональда Трампа з українським керівництвом було розслідування щодо екс-віце-президента США Джо Байдена і його сина.

"Якщо ви маєте на увазі, що ті умови, які мали бути виконані до зустрічі, то таким було моє розуміння", - сказав він, згідно зі стенограмою свідчень.

Згідно зі стенограмою свідчень, які він дав конгресменам з трьох комітетів палати представників США, Сондланд додав, що не знав про зв'язок між газовою компанією Burisma і сім'єю Байденів до липня. Burisma - українська газова компанія, в якій працював син Джо Байдена - Хантер.

На питання, чи вважає він незаконними спроби адвоката Трампа Руді Джуліані домогтися розслідування щодо Байденів, він відповів, що "точно не знає, але здається, це недобре". "Я не адвокат, але я так вважаю (незаконно - ІФ)", - сказав Сондланд.

Три комітети палати представників США у вівторок опублікували стенограми зі свідченнями, отриманими в межах процедури імпічменту президента США від Сондланда і колишнього спецпредставника США з України Курта Волкера.

"Зі свідчень випливає, що в обмін на заяву (про те, що уряд України веде розслідування щодо сім'ї Байденів або компанії Burisma - ІФ) Трамп надав би президенту України зустріч в Білому домі, яку той прагнув отримати, а потім мільйони доларів критично необхідної військової допомоги", - йдеться в заяві керівників комітетів з розвідки, закордонних справ та безпекового нагляду.

У понеділок комітети опублікували перші стенограми, пов'язані з процедурою імпічменту. Так, були опубліковані свідчення колишнього радника держдепартаменту США Майкла Маккінлі, який пішов у відставку в жовтні, і колишнього посла США в Україні Мері Йованович. Бесіди з чиновниками відбувалися за зачиненими дверима.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За уточненою інформацією, дитина в Синельниковому, яку вважали загиблою, перебуває у важкому стані в лікарні - ОВА

Велика Британія виділила майже 150 млн фунтів стерлінгів на зміцнення енергетичного сектора України

Прем'єр Польщі закликав фермерів припинити блокування українського кордону

Після знищення російського Ту-22М3 другий літак був змушений розвернутися - ГУР МО

Серед загиблих у Синельниковому - троє дітей від 6 до 14 років, повідомили в ОВА

У Херсоні внаслідок обстрілу виникла пожежа, є постраждалий

Процедуру ввезення гумдопомоги для потреб муніципалітетів та її використання необхідно спростити - мер Тростянця

Кількість загиблих на Дніпропетровщині збільшилася до дев'яти: у лікарні померла поранена дитина

ГУР: Російський Ту-22МЗ збито тими самими засобами, якими раніше було уражено А-50

Суд заборонив діяльність проросійської партії "Соціал-патріотична асамблея слов'ян" - СБУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА