21:59 06.11.2019

Американський дипломат Тейлор заявив, що допомогу Україні затримали через розслідування щодо Байденів

2 хв читати
Американський дипломат Тейлор заявив, що допомогу Україні затримали через розслідування щодо Байденів

Комітети палати представників конгресу США в середу опублікували свідчення тимчасового повіреного в справах США в Україні Білла Тейлора, надані в межах процедури імпічменту президента США Дональда Трампа.

"Свідоцтва посла Тейлора ... демонструють, що президент Трамп не надавав військової допомоги Україні і зумовив її видачу, а також вкрай важливу зустріч в Білому домі тим, що президент України повинен публічно оголосити про розслідування ... щодо Байденів і виборів 2016 року" , - йдеться в заяві комітетів з нагляду, закордонних справ та безпекової розвідки.

Бесіда з Тейлором зайняла 10 годин, вона відбулася за зачиненими дверима, зазначає агентство Associated Press. Наступного тижня, як очікується, Тейлор виступить на відкритих слуханнях.

У свідченнях, уривки з яких наводять американські ЗМІ, Тейлор говорить, що у нього було "чітке розуміння" про те, що військова допомога Україні надавалася в обмін на проведення українською владою розслідувань щодо сім'ї ймовірного конкурента Трампа на виборах Джо Байдена.

"У мене було чітке розуміння, що гроші, які надаються як допомога в сфері безпеки, не надійшли б доти, поки президент (України - ІФ) не може обіцяти проведення розслідування", - сказав Тейлор.

У понеділок комітети опублікували перші стенограми, пов'язані з процедурою імпічменту. Так, були опубліковані свідчення колишнього радника держдепартаменту США Майкла Маккінлі, який пішов у відставку в жовтні, і колишнього посла США в Україні Мері Йованович. Бесіди з чиновниками проходили за зачиненими дверима.

У вівторок комітети опублікували стенограми зі свідченнями, отриманими в межах процедури імпічменту президента США від постпреда США в ЄС Гордона Сондланда і колишнього спецпредставника США з України Курта Волкера.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

The Reckoning Project подав позов в Аргентині у зв'язку з катуванням українця росіянами

Питаннями українських цивільних, яких утримує РФ, опікуватиметься спеціально створена робоча група - Лубінець

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

СБУ вразила РЛС дальньої дії в Брянській області - джерело

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА