08:16 07.11.2019

Адаптація ромів у суспільстві є соціальною, а не тільки поліцейською проблемою

2 хв читати
Адаптація ромів у суспільстві є соціальною, а не тільки поліцейською проблемою

Вирішення проблем тимчасових ромських поселень повинне лежати в соціальній площині, а не тільки в правовій, заявив представник Української Гельсінської спілки Олег Мартиненко на прес-конференції в Києві.

Зазначається, що Національна поліція кілька років працює над вирішенням існуючих питань, зокрема - шляхом налагодження контактів з ромською національною меншиною. Поліція і Міністерство внутрішніх справ відзвітували щодо проведення виїздів на місця, під час яких проводиться інформаційна робота з жителями тимчасових поселень, надання їм усілякої допомоги та превентивні заходи з боротьби зі злочинністю. Також повідомляється стосовно проведення на місцевому та загальнонаціональному рівнях тренінгів з вибудовування взаємодії, розуміння і встановлення контактів з людьми на місцях. Програма тренінгів розроблялася спільно з благодійною організацією "Ромський жіночий фонд "Чіріклі".

До вирішення проблеми приєдналася Українська Гельсінська спілка.

"Завдяки фонду "Відродження" Українська Гельсінська спілка підключилася до того процесу, який почала Нацполіція. І не дивлячись на всю прогресивність кроків, які здійснили наші колеги, виписавши, що потрібно робити правоохоронним органам, ми відразу побачили, що акцент робиться на тому, що проблема ромських поселень у столиці сприймається виключно як поліцейська проблема, проблема безпеки. Насправді це, звичайно ж, не так. Це соціальна проблема, і вона не вирішиться позитивно, якщо підключати до її вирішення тільки правоохоронні органи", - підкреслив Мартиненко.

Він зазначив повне небажання київської влади на початкових етапах перейматися проблемами ромських поселень і їхньої взаємодії з суспільством.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА