19:35 07.11.2019

Нацполіція розпочала кримінальне провадження за заявою Портнова щодо протиправних дій журналістів радіо "Свобода"

2 хв читати
Нацполіція розпочала кримінальне провадження за заявою Портнова щодо протиправних дій журналістів радіо "Свобода"

Слідчі Національної поліції України розпочали кримінальне провадження за заявою екс-заступника глави Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Портнова про протиправні дії стосовно нього з боку журналістів радіо "Свобода".

"Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено за двома статтями Кримінального кодексу України", - повідомляє прес-служба Нацполіції в четвер.

Зазначено, що відповідна заява до поліції про вчинення правопорушень невідомими особами надійшла сьогодні, 7 листопада.

"Слідчі розпочали кримінальне провадження за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (ст. 171 КК) та порушення недоторканності приватного життя (ст.182 КК)", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу Портнов у своєму Telegram-каналі написав, що поліція відкрила справу за фактом протиправних дій стосовно нього з боку "функціонерів" радіо "Свобода".

Як повідомлялося, раніше, 7 листопада, поліція розпочала кримінальне провадження за фактом звернень про погрози журналістам радіо "Свобода" з боку Портнова.

Раніше Портнов оприлюднив на своїй сторінці у Facebook і Telegram-каналі персональні дані водія знімальної групи програми журналістських розслідувань "Схеми" (спільний проект радіо "Свобода" і телеканалу "UA:Перший") за те, що редакція готує розслідування його впливу і зв'язків з новою українською владою. Серед оприлюдненого - захищена законом інформація: повні паспортні дані та домашня адреса водія, номер його авто, а також дані, що свідчать про стеження за його місцем проживання. Пізніше він пригрозив працівникам редакції "Схем" публікацією їхньої особистої та персональної інформації.

Соцмережа Facebook у відповідь видалила обліковий запис екс-чиновника.

Керівництво радіо "Свобода" засудило розголошення персональних даних працівників програми "Схеми" і закликало правоохоронців гарантувати безпеку журналістам. Медіарух "Медіа за усвідомлений вибір" закликав українську владу і правоохоронців притягнути до відповідальності Портнова і гарантувати безпеку журналістам і працівникам команди розслідувачів.

У свою чергу Портнов заявляє, що з 30 жовтня працює журналістом на телеканалі "112. Україна". "Виявлення протиправних дій зі стеження за людьми тепер є моїм редакційним завданням. Хто в цьому заважатиме, буде притягнутий до кримінальної відповідальності за перешкоджання журналістській діяльності", - написав він у своєму Telegram-каналі, пізніше продовживши публікувати там номери автомобілів з особистими даними їхніх власників, які, за його твердженням, причетні до радіо "Свобода" та стежать за політиками і бізнесменами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА