20:25 07.11.2019

Місцеві вибори в деяких ОТГ під загрозою зриву

2 хв читати
Місцеві вибори в деяких ОТГ під загрозою зриву

У деяких об'єднаних територіальних громадах (ОТГ) організація виборчого процесу опинилася під загрозою зриву через невиконання членами районних виборчих комісій своїх обов'язків, заявляють у Центральній виборчій комісії.

"Як відомо, Центральна виборча комісія призначила на 22 і 29 грудня 2019 року перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад та відповідних сільських, селищних, міських голів, а також додаткові вибори депутатів сільських, селищних рад", - повідомляє прес-служба ЦВК.

Однак Комісія стверджує, що в деяких ОТГ організація виборчого процесу опинилася під загрозою зриву в зв'язку з ухиленням певних членів районних виборчих комісій від виконання своїх обов'язків.

"У деяких РВК свої повноваження здійснюють лише близько 60 відсотків членів від сформованої кількості комісій. Крім того, в окремих комісіях їх керівний склад теж ухиляється від виконання своїх обов'язків.

"Тому ЦВК звертається до політичних партій поставитися з розумінням і відповідальністю до зазначених проблем, ще раз ретельно переглянути членів комісій, яких вони подавали до їхнього складу, і в максимально стислі терміни вплинути на виправлення ситуації, щоб РВК змогли вчасно сформувати відповідні територіальні та дільничні виборчі комісії", - йдеться в повідомленні.

У ЦВК також нагадали членам виборчих комісій, що за ухилення ними від виконання своїх повноважень відповідно до ст.157 Кримінального кодексу України, передбачено кримінальну відповідальність.

Згідно з календарними планами основних організаційних заходів з підготовки та проведення зазначених виборів районні виборчі комісії з місцевих виборів зобов'язані відповідно до 9 і 16 листопада 2019 року включно сформувати склад сільських, селищних, міських виборчих комісій. Також ці районні виборчі комісії до 6 і 13 грудня 2019 року включно повинні утворити дільничні виборчі комісії для проведення відповідних виборів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА